La cartelera Túria va donar ahir els seus premis a l´Auditori de la Casa de Cultura de Burjassot davant de desenes d´aficionats a la cultura. Els guardons complixen 25 anys de reconeixements als millors treballs en cine, teatre, periodisme o política amb una gala que fou conduida pels periodistes Arturo Blay i Amadeo Salvador. El premi a la Millor Pel·lícula Espanyola ha sigut enguany per A cambio de nada de Daniel Guzman, guanyador d´un goya; la Millor Òpera Prima ha sigut per a Juan Miguel Castillo per Techo y comida, i el premi de la categoría Nous Realitzadors ha sigut pera Paula Ortiz amb La novia. Joaquín Oristell va rebre el Premi Especial Turia per la seua pel·lícula Hablar, filmada amb un únic plànol seqüència, i la Millor Pel·lícula Extrangera fou per a Taxi Teherán de Jafar Panahi.

Els intèrprets guardonats foren Pedro Casablanc per la seu paper a B, on va encarnar al ex tresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas. Els premis també varen reconeixer el treball de Natalia Molina en Techo y comida, així com també a Fernando Colomo, que fou premiat com Actor Revelació per Isla Bonita, on també va actuar Olivia Decán que es va dur el mateix premi per la cartelera.

Dins de la categoria de cine valencià, Alfredo Navarro es va dur el premi al Millor Documental per Sueños de Sal, amb la qual va guanyar el goya l´any anterior, mentre Nacho Fresneda es va dur el premi al Millor Actor de Televisió pel seu treball a la serie de La 1 El Ministerior del Tiempo,i el valencià Rafa Gassent va rebre el premi Especial. El periodista Miguel Ángel Aguilar va rebre un guardó per la seua trajectòria, com també la política Carmen Alborch. Altres guardonats varen ser l´escriptor valencià Santiago Posteguillo, el dibuixant Daniel Torres, el restaurant Nozomi de Russafa, les Bodegues Vegamar, la revista Interviú amb motiu del seu 40 aniversari, l´actriu Venus O´Hara, divulgadora sexual i l´actriu Rebeca Valls, pels seus últims treballs a l´escena valenciana a Vània i M´esperaràs.