Andreu Valor torna amb un disc de cançons clàssiques i inèdites del seu repertori, interpretades amb la banda SEM Santa Cecília de l´Olleria. Com el títol deixa entreveure, Bandautòrium (Mésdemil, 2016), és un treball de fusió musical del cantautor i la banda.

En este projecte s´estudia la complementació entre la cançó d´autor „unida indispensablement a la direcció dels instruments arrelats a la societat valenciana (i sobre tot a la formació del propi cantautor, que han crescut entre ells)„ amb la intenció de crear espais originals de fusió.

«El pes sobre la música arreu del territori valencià recau sobre les Societats Musicals. La renovació i evolució, en qualsevol aspecte, depenen del nostre desig de créixer, arriscar-nos, aprendre uns dels altres, aportar-nos coses mútuament». Així és com ho entén el cantautor contestà, una de les parts d´esta fusió.

Han estat mesos de faena durant els quals el director, músic, compositor i arrangista Ramon Garcia i Soler, ha dut a terme un estudi previ d´arranjaments i sonoritat, per tal d´adaptar les peces del cantautor al format banda. Garcia també ha estat l´encarregat de dirigir la Banda SEM Santa Cecília de l´Olleria durant l´enregistrament del disc. Totes les lletres són d´Andreu Valor, excepte tres poemes musicats d´autors ben nostres com són Vicent Andrés Estelles, Vicent Valls i Manel Garcia Grau.

Pel que fa a les col·laboracions, Andreu Valor s´ha envoltat d´artistes reconeguts. A les veus, hi han participat Mireia Vives («Mentre sol autogestione el meu plaer»), Guiem Soldevila («Tornarem a caure»), Tomàs de los Santos («Dies que vindran»), Esteve Tortosa d´Auxili («Història d´un amor alternatiu»), Borja Penalba («Vertigen») i Berta Iñíguez («El Progrés»). Moisés Olcina ha tocat el saxofó en «Ací em pariren», «La tinença» i «Dies que vindran».

Andreu Valor actua divendres al Palau Comtal de Cocentaina.