Una aposta pel futur del jazz. Eixa ha sigut la decisió de Ramón Cardo, u dels artistes valencians consagrats a este estil que ha optat per la fusió intergeneracional per tal de renovar-se. Ramón Cardo & The Nyora Bopper és la formació que agrupa l'experiència del saxofonista valencià i l´aire fresc de la nova generació de músics valencians, com són Pepe Zaragoza (trompeta), Alberto Palau (piano), Roger Gutiérrez (bateria) i Jaume Guerra (contrabaix), anterior integrant de formacions com Obrint Pas o Orxata Sound System.

El quintet, que actuarà el pròxim dimecres en el Palau de la Música, combina el hard bop, estil de jazz dels anys seixanta que domina Cardo, amb les noves tendències del jazz. L´agrupació es troba immersa en una campanya de micromecenatge en la plataforma Verkami, mitjançant la qual esperen trobar finançament per dur endavant la producció del seu nou disc com a grup. Un àlbum molt esperat, ja que fa 14 anys de la publicació de l´últim disc de Cardo.

El saxofonista va nàixer a Godella 1962, on es va iniciar com a músic. Després d´estudiar els estudis superiors de saxofó a València, es va traslladar a Barcelona per a completar la seua formació jazzística al Taller de Músics de la ciutat comtal, on també va treballar com a professor.

Va obtenir el premi del millor grup de jazz de San Sebastián a 1986 i el premi al millor solista del Festival de Jazz de Getxo el 1989. Ramon Cardo ha intervingut en onze discos i una vintena de concerts amb alguns dels músics més importants del panorama jazzístic internacional com Tete Montoliu, Jack Walratz o Dave Liebman.