12 de julio de 2016
12.07.2016

Els pioners del jazz valencià

El guitarrista Carlos Gonzálbez i el pianista Fabio Miano actuen en el festival del Palau de la Música

12.07.2016 | 04:15
El guitarrista valencià Carlos Gonzálbez.

El guitarrista valencià Carlos Gonzálbez i el pianista italo-canadenc Fabio Miano, resident a València des dels anys 80, actuaran hui en el XX Festival de Jazz del Palau de la Música de València. Són dos grans mestres i pioners del jazz en este país. Fa més de 30 anys que els dos estan demostrant la seua gran qualitat interpretativa.

Allunyat dels escenaris durant molts anys, Gonzálbez va ser un precursor del jazz valencià amb el mític quartet València Jazz en 1973. A més, està considerat com un guitarrista de referència del jazz espanyol.

Des de la publicació en 1988 per RNE de «Carlos Gonzálbez 6 en 1», un disc que quasi no va arribar a distribuir-se en el qual donaven els seus primers passos alguns dels músics més importants de l´actual panorama espanyol, com els saxofonistes Ramón Card i Perico Sambeat, els crítics van constatar que són molt escassos els que poden estar a l'altura del guitarrista valencià.

Per tant és una gran oportunitat per a escoltar dos grans del jazz valencià, acompanyats dels també veterans i prestigiosos músics Luis Llario en el contrabaix i Vicente Espí en la bateria, més el saxofonista Vicente Macián, representant de les noves generacions.

Le Dancing Pepa Swing Band
Prèviament, a les 19.30 hores en la Plaça de la Mare de Déu, el públic podrà assistir a un nou concert del cicle «Jazz als Barris». Actuarà Le Dancing Pepa Swing band, que portarà als assistents fins als carrers de Nova York dels anys 20. Esta agrupació valenciana està formada per una selecció d´All Stars de la nova generació de jazzmen del nostre territori. Cercant la millor combinació del «swing» clàssic compten amb piano, bateria i contrabaix com a base rítmica, i trombó, trompeta i saxo alt per a la part melòdica.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine