La Universitat d´Alacant (UA) i els ajuntaments d´Altea i Castalla van signat ahir el conveni de col·laboració per a la creació de la Càtedra Enric Valor. El rector, Manuel Palomar, i els alcaldes, Jaume Llinares i Antonio Bernabeu, van formalitzar la signatura per a una càtedra «conjunta» que naix amb l´objectiu de «promoure el coneixement i la difusió de la Cultura Popular Valenciana, així com impulsar i propiciar els estudis musicals».

El professor Joan Borja va qualificar la Càtedra com a «justa i necessària», per «ser una de les personalitats més rellevants de la història lingüística i cultural dels valencians i perquè la UA va ser, i és, la Universitat d´Enric valor».

I el va definir com «el nostre Pompeu Fabra, com a gramàtic i lexicògraf«, de qui va destacar una imatge: «18 de les 36 rondalles, la meitat, les va escriure en la presó».

L´alcalde de Castalla, Antonio Bernabeu, va assenyalar que «amb esta iniciativa donem compliment a un reconeixement que hauria d´haver arribat molt abans», i va apuntar que el consistori treballa per a obtenir «la titularitat de la seua casa natal amb l'objectiu del seu musealització».

L´alcalde d'Altea, Jaume Llinares, espera que siga «referència en diferents camps estratègics de l'extensió universitària», i va subratllar que la figura d'Enric Val és capaç d'unir «tot l'espectre polític del País Valencià».