L´Ajuntament de Benlloch en col·laboració amb Escola Valenciana i l´Associació cultural el Pitxurrull, organitzaren un any més Feslloch, festival de referència de la música en valencià. Des del dijous 7 de juliol fins la matinada del dissabte 9, més de 30 propostes artístiques han fet gaudir i ballar al públic.

En este any de celebració per al Feslloch, ja que compleixen una dècada, el festival es va esforçar a millorar les infraestructures i serveis. A més ha apostat per l´ampliació de la programació amb caps de cartell internacionalment reconeguts. El festival ha comptat amb majors dotacions mèdiques i de seguretat, encarregades de garantir l´assistència i el benestar dels presents les 24 hores, així com una millora de la zona d'acampada i un major nombre de dutxes.

Pel que fa al cartell artístic, cal destacar bandes com Aspencat o Auxili, Sènior i el Cor Brutal o els internacionals Train To Roots. D´altra banda, pel que fa a moments importants per als assistents han sigut: el repertori tradicional amb Pep Gimeno «El Botifarra», acompanyat per una banda formada per cent músics de la comarca baix la batuta de Josep Sancho, director de la banda municipal de Benlloch. O d´altres com Fermin Muguruza i la New Orleans Baske Orkestra, que amb el seu directe, quedaran enregistrats per sempre a la memòria col·lectiva del Feslloch.

El festival tanca una etapa de deu anys amb una valoració positiva, ja que els 10.000 assistents aconseguits enguany el consoliden com el festival de música en valencià més important. Feslloch així es converteix en un escenari apropiat per acollir les propostes musicals en llengua pròpia, però també aquelles procedents d'altres territoris amb estreta connexió cultural, com bé mostren els exemples dels sards Train To Roots o de Fermin Muguruza, ambdós ben apreciats al panorama internacional.

Feslloch enceta una nova etapa, impulsant una nova generació de bandes que es convertiran en els grans noms d´un prometedor futur musical. En paraules de Xavi Ginés, en representació de l' Ajuntament de Benlloch i coordinador del festival: «El Feslloch ha notat la manca d´eixes grans referències musicals del país, però entenem que podem ajudar a trobar-ne de noves, impulsant noves promeses, com Aspencat o Auxili, que necessiten grans espais per a demostrar la seua força i vitalitat».