Paula Llavaries Ferrer i Elena Frutos Fernández, components del duo de violoncel i piano Esferas, es van alçar amb el primer premi del 4t Concurs de Jóvens Intèrprets organitzat per l'Ajuntament de Montserrat. En la final, celebrada dimecres, la violoncel·lista bunyolense i la pianista madrilenya van interpretar la Sonata op. 40 de Shostakovich.

En la fase eliminatoria, celebrada un dia abans de la final, els particpants van ser: Alé Quartet. (quartet de flautes), Alumdena Duo (saxo i piano), Duo Esferas (cello i piano) i Tulam Duo (marimba i vibràfon).

El segon premi va recaure en el Tulam Duo, format per Jesús David Valero Fernández a la marimba i Miguel Ángel Forner al vibràfon, que van oferir obres d'Enrique Guimerá, Alejandro Viñao i Astor Piazzolla. El veredicte dels tres membres del jurat, format per Víctor Segura (president de la Societat Instructiva Unió Musical de Montserrat), Vicente Campos (trompetista i director del Conservatori Superior de Castelló) i Alfredo Brotons (crític musical de Levante-EMV), va ser unànime.

En la cerimònia d'entrega de premis, l'alcalde José María Mas es va alegrar per l´alt nivell artístic demostrat per tots els assistents i va convocar a assistir a la 36a Setmana Internacional de Música de Cambra de Montserrat que, entre els pròxims dies 18 i 24 de juliol, tindrà totes les nits a les 11 hores com a escenari la Plaça de l'Esglèsia d'este municipi de la Ribera Alta.

Repertori variat

La final d´este concurs es va celebrar en la mateixa plaça de l'Església. Els grups finalistes van oferir un repertori variat i, després de la deliberació, el jurat per unanimitat va decidir atorgar el primer premi a Duo Esferes premiades amb una dotació econòmica de 1.000 euros i guardó del concurs. El segon premi va ser per a Tulam Duo, amb 500 euros i un diploma acreditatiu del concurs.