Els nous acadèmics d´Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) s´incorporaren ahir al Ple de l´entitat. Amb els set nous membres, l´AVL torna a la seua composició inicial de 21 acadèmics, que seguiran amb el seu objectiu de determinar i elaborar la normativa lingüística del valencià.

Tot el plenari, abans d´iniciar-se la sessió, en una expressió de dol i condolences, guarda un minut de silenci en memòria de les víctimes de l´atemptat terrorista ocorregut dijous a la nit a la ciutat francesa de Niça.

Els nous components s´han incorporats en diferents seccions, totes elles especialitzades en un camp de la llengua. A la secció de Terminologia i Llenguatges Específics, s´han incorporat: Josep Martines Peres, professor de Filologia de la Universitat d´Alacant; Immaculada Cerdà, tècnica de Normalització Lingüística de la Diputació de València; Abelard Saragossà, professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València; i Carme Miquel fundadora d´Escola Valenciana. A més, Miquel també s´ha sumat a la secció de Foment de l´Ús del Valencià.

Pel que respecta a la secció d´Onomàstica, part de la lingüística que estudia l´orige i la transformació dels noms propis, s´han unit els acadèmics: Cerdà, Martines i a més, Brauli Montoya, professor de Filologia de la Universitat d´Alacant. L´última secció en la qual s´han introduït els nous acadèmics és la de Tècnica de Lexicografia i Gramàtica, que s´han sumat els ja esmentats Montoya i Saragossà; però a més, Rafael Ramos Albarajín, filòleg i director de l´Institut Interuniversitari de Filologia; i Joan Francesc Mira, escriptor, antropòleg i sociòleg. Mira també s´ha incorporat a la comissió Tècnica de Textos.