La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d´Estudis i d´Investigació - avança en la configuració definitiva de l´organigrama científic que marcarà les línies editorials en esta nova etapa. Ara li toca el torn a les col·leccions de música, per a les quals el director del Magnànim, Vicent Flor, ha apostat per un equip de cinc joves especialistes, els quals s´encarregaran de revitalitzar les col·leccions ja existents (Compendium Musicae, Compositors del País Valencià, Quaderns de Música Folklòrica Valenciana o Partitures) i també altres de noves que es puguen crear. El nou equip està format per Isabel Ferrer, doctora en Musicologia per l´Autònoma de Barcelona, qui ha centrat les seues investigacions en la musicologia de gènere i en els espais i pràctiques musicals des del segle XIX. Ferran Escrivà, doctor en Música per la UPV i titulat pel Conservatori Superior de Música de València, professor de la Universitat Jaume I i director de cor. A més part d´equips acadèmics d´investigació sobre la música en la cort dels Àustries a l´Edat Moderna.

Per la seua part, també és part de l´equip Jordi Reig, doctor en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València i professor del Conservatori Superior de València. A més coordinador de l´Arxiu Sonor de la música tradicional valenciana. Ramon Canut, doctor en Història per la Jaume I i professor de saxofon pel Conservatori Superior de Castelló. També és fundador i president de l´Associació Valenciana de Musicologia. Finalment, Josep Antoni Alberola, professor superior de música pel Conservatori de València i doctor en Filosofia. Es dedica a la docència en secundària i és autor de nombrosos articles d´investigació sobre la música en València a l´Edat Moderna i l´I·lustració.

El nou equip assegura que «l´objectiu prioritari és recollir totes aquelles propostes que ens ajuden als valencians a recuperar el nostre patrimoni i a reconstruir l'imaginari musical comú, i també obrir les publicacions del Magnànim a nous camps d´investigació, com l´etnomusicologia o la música tradicional valenciana i altres músiques populars». En esta línia, una de les primeres decisions ha estat la publicació de la biografia i un recull de cançons del compositor d´Ontinyent Josep Melcior Gomis.