20 de julio de 2016
20.07.2016

La línia clara de Calatayud plena de dibuixos Sant Miquel dels Reis

L´exposició de l´il·lustrador alacantí, organitzada per la Biblioteca Valenciana, inaugura les jornades de lectura JALEO

20.07.2016 | 04:15
La línia clara de Calatayud plena de dibuixos Sant Miquel dels Reis

La Biblioteca Valenciana, com a homenatge a l'il·lustrador alacantí Miguel Calatayud, inaugurava ahir les jornades d'animació a la lectura Jaleo, amb els mons imaginaris del dibuixant, que decoren les parets del claustre de Sant Miquel dels Reis. L´exposicó està composta per onze panells, que formen les obres més importants de Calatayud al llarg de la seua carrera. L'exposició Imaginari. El món de Miguel Calatayud, sempre relacionada amb el món del llibre i la literatura, estará disponible fins el pròxim 31 d'octubre.

Calatayud està dins de la generació d'historietistes valencians sorgida en els anys huitanta que es va conformar com la Nova Escola Valenciana. Els seus treballs han destacat en el còmic i la publicitat i a més, l'alacantí ha rebut diversos premis prestigiosos. La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, indicava que Calatayud ha creat la seua pròpia marca personal i que «la utilització de molts colors i l'abundància de detalls converteixen les seues vinyetes en històries plenes d'informació, d'evocacions o suggeriments que dins de la temàtica infantil permet interpretacions lliures als ulls que les observen».

Pla de Foment del Llibre
Les jornades Jaleo formen part del Pla de Foment al Llibre i la Lectura de la Generalitat, que s'assenta en els mediadors de lectura, considerant-los «corretja de transmissió que generen entusiasme per la lectura». L'exposició ha servit per a inaugurar un seguit d´activitats al Palau Pineda, seu de la UIMP. Tenen l´objectiu de formar mestres, bibliotecaris, animadors i mediadors culturals. «Han de saber motivar, generar, estimular entusiasme per la lectura; aproximar els xiquets als llibres i mantindre els adolescents en l'hàbit de la lectura», afegia Amoraga.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine