22 de julio de 2016
22.07.2016

La memòria valenciana a les Filipines

Santiago Grisolía torna a aparéixer en públic a la presentació

22.07.2016 | 04:15

El Consell Valencià de Cultura (CVC) va presentar ahir Un viaje a Filipinas de Josep Joaquim Bonet i Serra, un llibre de viatges escrit fa 125 anys per un soldat d´Ondara i rescatat entre les restes de una vivenda. Es tracta de l´obra postuma de l´autor, que a més ha comptat per a la seua presentació amb el president del CVC, Santiago Grisolía, qui ha sigut acompanyat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, entre altres.
És la primera vegada que apareix el professor des que va estar ingressat en l'hospital una setmana en el mes de juny per unes dolències. Grisolía afirmava durant l´acte que ara es troba «molt millor», ja que s'ha «recuperat enterament» i que el metge li ha dit que «veja a molta gent i que parle molt». El president de l´entitat assegurà que torna al treball perquè és «la millor manera de recuperar-se» i que a partir d'ara va a «continuar» amb la seua activitat. Sobre l'obra, Grisolía assenyalava que és «molt interessant» perquè «les Filipines sempre han sigut oblidades, fins i tot quan eren colònies espanyoles».

A més, el president del CVC va voler destacar la presència de l'Institut Alacantí de Cultura durant la presentació: «Ha d'haver-hi més interès per la cultura, però desgraciadament, moltes vegades no hi ha connexió entre les diferents institucions i jo crec que açò és molt d'agrair, i espere que siga l'inici d'una col·laboració», agregà Grisolía.

Fonts del Consell Valencià de Cultura assenyalaren que el professor ja va voler reprendre les seues funcions ràpidament després de rebre l'alta mèdica, el passat 24 de juny.

L'anterior ocasió en la qual Grisolía va comparèixer públicament va ser a principis de juny, en el lliurament dels Premis Jaime I, dels quals és impulsor. A pesar que durant els vint-i-vuit anys d'història d'aquests premis havia llegit sempre el va fallar dels jurats, enguany va cedir el testimoni a Javier Quesada, director general de la Fundació Valenciana d'Estudis Avançats (FVEA) i adjunt al president executiu de la Fundació dels Premis Rei Jaime I.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine