24 de julio de 2016
24.07.2016

L'obra de Bertolt Brecht, a Sagunt

"Madre coraje" de Atalaya Teatre es representarà hui a partir de les 22:30 hores en Sagunt a escena

24.07.2016 | 04:15

Madre coraje, un dels grans textos de Bertolt Brecht, es representa hui a partir de les 22.30 hores al festival Sagunt a Escena en la versió que ha adaptat i dirigit Ricardo Iniesta per a la companyia Atalaya. Esta muntatge es va estrenar amb enorme èxit a setembre de 2015 en Les Naus del Teatre Español de Madrid, i des de la seua posterior gira per tota Espanya ha collit un gran èxit de públic i l´elogi de la crítica.

L´obra aprofundix en la capacitat emocional dels individus i molts consideren que és l'espectacle més potent que ha portat a escena la companyia Atalaya, que acaba de complir 31 anys de trajectòria. Esta representació va obtenir el Premi al Millor Espectacle de Teatre en la VII edició dels Premis Escenaris de Sevilla i quatre guardons en els premis del Teatro Andaluz (millor actriu, millor vestuari, millor director i millor espectacle). A més, va aconseguir huit nominacions en els passats Premis Max d'Arts Escèniques.

Basada en la Història de la vida de l'estafadora i aventurera Coratge de Grimmelhausen, l'obra es desenvolupa entre 1624 i 1636, durant la Guerra dels Trenta Anys, un cruel enfrontament entre catòlics i protestants que va afectar a Suècia, Polònia i Alemanya. Allí és on apareix Anna Fierling, una venedora coneguda com a «Mare Coratge», pel valor que sembla tenir en el camp de batalla. Oportunista, cínica, segura de si mateixa, Anna va d'un territori a un altre, i la seua meta és sobreviure, lucrar-se amb la guerra i protegir als seus fills.

Es debat entre la defensa de la seua família i els seus interessos comercials i el seu afany en el terreny comercial li impedeixen defensar la vida dels seus propis fills perquè el conflicte imposa les seues condicions. Com va dir Bertolt Brecht «la guerra representa només la continuació dels negocis amb altres mitjans, però en la guerra els grans negocis no els fa la gent humil i en la guerra les virtuts humanes es converteixen en mortals».

Un festival més accessible
La Conselleria de Igualtat ha distribuit un total 170 entrades entre xiquets i xiquetes en acolliment familiar, així com a persones amb diversitat funcional, per a assistir al festival escènic i a la Filmoteca d´Estiu. En concret, es repartiran 50 entrades per a la Filmoteca y 120 per a Sagunt a Escena, on es podran veure La Hostalera, última función i Innerland.L'illa de dins, el pròxim 31 i el 27 de juliol.
Esta mesura es troba dins del projecte «Butaca Solidária» del Pla Estratègic Cultural valencià «Fes Cultura».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine