La il·lustradora valenciana Ana Peñas Chumillas ha guanyat el VII Catálogo Iberoamérica Ilustra, que estarà integrat per les obres de 34 dibuixants seleccionats d'entre més de 950 de més de 20 països. El premi consta de 5.000 dólars (4,555 euros), a més de l'encàrrec del disseny de la portada del catàleg i de la pròxima convocatòria del certamen.

Segons ha informat la Fundació SM en un comunicat, el jurat va decidir donar-li el premi per unanimitat a Ana Peñas per considerar que «les seues il·lustracions mostren una aguda, original, fresca i poc complaent mirada sobre el seu entorn amb una impecable tècnica, encertada paleta, fi humor i entranyables personajes". Peñas ha estudiat Belles Arts a València i Disseny Industrial, carrera que va cursar entre València, Itàlia i Holanda. També es va formar en l'Espai Francesa Bonneimason, a Barcelona, amb l'il·lustrador Ignasi Blanch.

El concurs Catálogo Iberoamérica Ilustra el convoquen des de 2010 la Fundació SM, L'Ilustradero i la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (Mèxic) i reunix tant il·lustradors consagrats com a jóvens talents. A més, té com resultat una publicació que busca servir com a objecte de referència i consulta per al mitjà editorial, així com una exposició itinerant.