L'edifici Veles e Vents de València arranca amb el cicle de programació Dijous al Veles, una sèrie de concerts gratuïts creada per la sala Amstel Art. Des de hui fins a l'1 de setembre, oferirà música en viu, protagonitzada per bandes independents valencianes, tots els dijous a partir de les 20.00 hores. Amb esta programació Amstel Art ha volgut crear una programació que reivindica els valors de l'escena local. Hui s´inicien els Dijous al Veles amb Naima Jazz Trio. Cuneiform Rècords els situa com una de les bandes més interessants del panorama jazzístic europeu emergent.

Després del primer concert d'esta setmana, vindran cinc més. El 4 d'agost serà el torn d'El Ser Humà, amb Gonzalo Fuster. L'11 d'agost Gilbertástico serà l'invitat a este cicle de concerts, on presentarà el seu últim treball, 14-18, Capítol Primer: Gavrilo. Es tracta d'un disc temàtic, dedicat a la Primera Guerra Mundial, que suposa la primera entrega d'una «electrópera-rock» on es mesclen elements digitals i fantàstics amb instruments reals. En l'equador del cicle vindrà Manolo Tarancón, qui el 18 d'agost presentarà en directe el seu últim àlbum, Historias Mínimas. El cantautor repassarà els nous temes d'un disc en el que ha comptat amb la col·laboració d'artistes com Xoel López, Mikel Erentxun o Fabián.

El 25 d'agost, el so folk impregnarà la sala Amstel Art amb els Badlands, amb influències del country i bluegrass. El grup guanyà el concurs Sona La Dipu en 2015 i ha actuat al Festival de les Arts i al Low Festival. La temporada estival del cicle Dijous al Veles es tancarà l'1 de setembre amb un doble concert. Els grups que actuaran seran Naga Parbat i Xic Benzol. Ambdós bandes compartixen alguns dels seus components i un so que parteix del folk nord-americà.