La segona edició del Festival Internacional de Cine Infantil de València (Ficiv), que tindrà lloc del 17 al 23 d'octubre en els cines Lys, inclourà enguany com a novetat un concurs de curtmetratges d'animació, el premi del qual estarà dotat de 1.000 euros. Podrán participar els curtmetratges que estiguen realitzats per una unitat familiar en què almenys un dels membres siga menor de 12 anys, que no excedisquen el minut de duració. Els treballs s'hauran d'enviar fins al 5 d'octubre a les 14.00 hores.

El jurat del festival estarà format pel president de l'Associació d'Estudis d'Animació de la Comunitat Valenciana, Animat, i creador de la sèrie Clay Kids, Javier Tostado; el director i guionista, Javier Frésser; les actrius Ana Álvarez i Carlota Bazo; i l'actor Alfonso Lara.

El Ficiv és un festival dirigit a xiquets entre 3 i 12 anys i naix en 2015. Esta segona edició ja està ultimant les seues propostes i té com a objectiu oferir la possibilitat al públic infantil valencià de veure llargmetratges, exposicions, taules redones i per descomptat tallers. Les projeccions matinals es destinaran exclusivament a col·legis i es realitzaran de dilluns a divendres de 10 a 12 hores i el preu serà de 2 euros per xiquet, mentres que el cap de setmana es projectarà una sessió matinal oberta al públic en general que tindrà un preu de 2,5 euros.