La Filmoteca d' Estiu inicia les seues projeccions, en versió original amb subtítols, hui 29 de juliol, a les 23 hores, amb la pel·lícula Spotlight, de Thomas McCarthy, que també es podrà tornar a veure el diumenge 31 de juliol a les 22.30 hores. Els Jardins del Palau de la Música de València acolliran La Filmoteca d´Estiu durant el mes d' agost, tots el dies de la setmana, excepte els dimecres. El preu de l'entrada és de 3,50 euros, i l'abonament per a deu sessions és de 25 euros.

Spotlight, guanyadora de l'Oscar a la Millor Pel·lícula i Millor Guió Original, obri la sèrie de projeccions. Està basada en la història real de la unitat d'investigació del periòdic Boston Globe, que denuncià un escàndol en el qual l'Església Catòlica de Massachusetts ocultà abusos sexuals comesos per sacerdots.

Com és ja habitual, el públic de la Filmoteca d´estiu podrà disfrutar de les pel·lícules més premiades de l´any a la secció el Cine de hui. Es podrà veure Amy (la chica detrás del nombre), que tracta d´un recorregut per la vida d´Amy Winehouse amb vídeos inèdits i testimonis sobre esta artista. Per la seua banda, La juventud (triomfadora en els Premis del Cine Europeu) és l´últim llargmetratge de Paolo Sorrentino. El director de La gran belleza torna a desplegar la seua posada en escena barroca, al servei d´un relat sobre la vellesa i l´amistat en el qual destaquen les interpretacions de Michael Caine i Harvey Keitel. També projectaran Truman (Goya a la millor pel·lícula) de Cesc Gay, amb Ricardo Darín i Javier Cámara. La selecció inclou també les guanyadores del Goya a la millor pel·lícula europea, Mustang; i millor pel·lícula iberoamericana, El clan.

Estranyes parelles a la Filmoteca

A la secció de la Filmoteca anomenada Estranyes parelles, es projectaran pel·lícules, on es posen en escena relacions entre dos personatges molt diferents, com El fantasma y la señora Muir de la pel·lícula de Mankiewicz, la xiqueta vampira condemnada a una cruel eternitat en Déjame entar, un àngel que s´encapritxa d´una trapecista en Cielo sobre Berlín, i dos màquines seductores, un amb un cotxe d´ànima diabòlica en Christine; i un sistema operatiu en Her.