El Festival de Cine Español de Toulouse, Cinespaña, un amb dels que més rellevància té a França, celebrarà a l'octubre la seua 21 edició. En estos moments, el festival travessa moments difícils, si bé «en principi no perilla la seua realització, sí la qualitat i quantitat dels seus actes i invitats», infoma l´organització del festival. Les dificultats vénen per la retirada de les subvencions de l'Administració espanyola. Per a superar les dificultats el Festival ha llançat una campanya de micromecenatge a una plataforma que permet rebre aportacions de França i Espanya al mateix temps.

Són 28.000 els espectadors que van cada any al festival, diuen a la web del certamen. «Si cada un dóna només un euro, podem aconseguir el nostre objectiu als pocs dies. Cinespaña necessita estos 20.000 euros per a oferir-los el festival que els agrada. Sense esta suma, estarem forçats de suprimir pel·lícules, de restringir al número de convidats (actors i realitzadors presents sobre el festival) i Cinespaña no és açò! Ara o mai» demanen a través de la mateixa pàgina i a les xarxes socials del festival. A més, este any es dóna la circumstància de que la directora executiva del festival és Alba Paz, una valenciana.

La 21 edició del festival, que es celebrarà del 30 de setembre al 9 d´octubre, té l´objectiu de donar a conèixer i promoure el cine espanyol, presentant al públic i als professionals del cine francés la producció cinematogràfica espanyola en versió original subtitulada. Les pel·lícules ja estan inscrites des de el 24 de juny, de totes les modalitats, i opta a 1.000 euros el millor curtmetratge, i a 7.500 euros el millor llargmetratge (Violeta de Oro de la Mejor Película), que l'Ajuntament de Tolosa reparteix entre el realitzador i l'ajuda a la distribució en les sales franceses. És atribuït per un jurat professional, i a més hi ha altres premis a millor direcció, actriu, actor, guió, música i fotografia. L´última pel·lícula guanyadora va ser A cambio de nada, de Daniel Guzmán, qui també va guanyar el Goya a millor director novell.