L'Institut Valencià de Cultura ha publicat la convocatòria de concessió, com ja havia avançat Levante-EMV, de 5 milions d´euros en ajudes a la producció audiovisual. La finalitat és impulsar la creació d'obres audiovisuals que servisquen per al foment i difusió de la creativitat, de la cultura i de la llengua pròpia. En estes ajudes es puntuaran per primera vegada els projectes que es basen en adaptacions de llibres d'escriptors valencians a fi de conjugar la promoció tant d'històries creades per autors valencians.

El conseller de Cultura, Vicent Marzà, explicà ahir que estes ajudes, amb «un marcat caràcter de recuperació» del sector audiovisual valencià, estan enfocades a «la promoció de projectes que servisquen per a regenerar l'imaginari audiovisual fet per valencians i per als valencians, així com per a assortir de continguts a la futura televisió autonòmica».

Les ajudes es concediran per a produccions audiovisuals que tinguen lloc entre l'1 de gener de 2016 i el 31 de desembre de 2018, per un import total de cinc milions d'euros. Les modalitats d'ajuda són animació, ficció i documental que, a la vegada, presenten diverses submodalitats. Entre les novetats d'estes ajudes es destaca que els projectes que compten amb premis en festivals també puntuaran. A més, comptarà com a mèrit que el projecte de producció haja obtingut també l'ajuda a guió cinematogràfic de l'Institut Valencià de Cultura.

Promoció d´actors valencians

Una altra de les novetats se centra en la divisió entre llargmetratges culturals i llargmetratges industrials, així com la potenciació de treballs que compten amb elencs d'actors valencians. Per a la concessió d'estes ajudes es constituiran cinc comissions tècniques avaluadores: comissió d'animació, comissió de llargmetratge de ficció, comissió de curtmetratge i format multiplataforma de ficció, comissió de llargmetratge documental i comissió de curtmetratge i projecte multiplataforma documental. El termini de presentació dels projectes és de 35 dies naturals a partir del 12 d'agost.