La Biblioteca Valenciana ha escollit una imatge de l'il·lustrador Miguel Calatayud per a la campanya d'animació a la lectura 2016-2017. La imatge forma part de l'exposició que en estos moments es mostra en el claustre de Sant Miquel dels Reis, amb el títol «Imaginari. El món de Miguel Calatayud».

Es tracta d'una ciutat plena d'escales que s'assemblen a prestatgeries on sobrevolen llibres de diferents grandàries els lloms de les quals estan rematats per cares somrients. En les pàgines obertes d'un dels llibres es recolza una figura femenina que està llegint.

La il·lustració de Miguel Calataiud serà la marca que utilitzarà la Biblioteca Valenciana en totes les activitats de promoció de la lectura: tallers d'animació lectora, recitals poètics, conferències, publicacions, representacions teatrals, cicle de Trobada amb Escriptors, entre uns altres.

L'exposició que es pot contemplar en la seu de la Biblioteca Valenciana estarà oberta fins al 31 d'octubre. La mostra es compon d'onze panells que representen obres importants en la seua carrera com a il·lustrador i sempre relacionats amb el món del llibre en un sentit ampli.

Calatayud és considerat un dels precursors valencians de la generació d'historietes coneguda com «Nova Escola Valenciana».