El Centre Cultural la Beneficència de València ja ha arrancat la seua programació del mes de septembre per amenitzar els més xicotets abans de començar el curs escolar. Hui li tocarà el torn a un espectacle de titelles, «Històries de ratolins», que es realitzarà en valencià a les 11 hores i en castellà a les 12,45 horas en el Pati V del centre cultural de la Diputació. Esta funció, que combina conte i música, narra la història d'una biblioteca que totes les vesprades rep la visita d'un ratolí, al com li agrada imaginar-se que és el protagonista de tots els llibres.

Per altra banda, el Museu Valencià d'Etnologia també ofereix durant els diumenges 4, 11 i 18 de setembre els tallers didàctics «Recicla i A jugar!», en els quals els xiquets aprendran a fabricar els seus propis joguets a partir de materials que poden trobar en les seues cases.

L'objectiu és fomentar la creativitat dels xiquets i l'estima pel reciclatge en la seua vida diària al llarg del matí de 12,30 a 13,45 hores

Al voltant de 30 xiquets podran gaudir del taller, que els es dividirà en dos grups en funció de les seues edats, amb la finalitat d'adaptar la dificultat de la manualitat als seus nivells. Els tallers estan destinats a un públic familiar amb edat mínima de 4 anys i els xiquets sempre hauran d'anar acompanyats per un adult.

El passat divendres, la Beneficència ja va acollir els concerts d´Urbalia Rurana i la Romàntica Alternativa del Saladar, en el marc dels concerts «La vespra i la festa». Este grup va nàixer en 1990 amb l'objectiu de compondre música d'arrel valenciana i mediterrània, i exportar-la més enllà dels límits regionals, així com combinar el seu repertori amb les músiques germanes de l'àmbit de l'Europa mediterrània, com per exemple les d'Eivissa, Occitània, el Piemont, Calàbria, Macedònia. A més, ahir també va tindre lloc el concert de Iris Azquinezer al violoncello i Antonio Galera al piano, que interpretaren obres de Claude Debussy, Manuel de Falla, Bloch, Piazzolla i Escribano.