El campus a València de Berklee College of Music ha obert les seues portes a 193 estudiants procedents de 34 països, qui iniciaren el curs acadèmic ahir dilluns. Enguany el campus rep a 142 estudiants de màster, matriculats en un dels quatre programes d'alta especialització que ofereix el campus. També acull a 51 estudiants universitaris en el marc del seu programa Study Abroad, que enguany dóna la benvinguda a alumnes del campus de Boston, Monterrey i Sant Francisco de Quito (Equador).

Els estudiants candidats al títol de màster en Contemporary Performance (Production Concentration) perfeccionaran la seua posada en escena i execució sobre l'escenari i també en sessions d'enregistrament en estudi. També aprendran a fer front a les exigències a les quals s'enfronten músics i artistes, i desenvoluparan estratègies per a produir i gestionar els seus propis projectes. Pel que respecta al programa de Scoring for Film, Television, and Video Games se centra a compondre, orquestrar, editar i integrar música en un ampli ventall de mitjans.

Els estudiants de Global Entertainment and Music Business aprendran a afrontar els reptes derivats de la representació d'artistes o del emprendimiento dins del món de la música, integrat en les creixentment complexes indústries digital i de l'entreteniment a nivell internacional. Finalment, els candidats al títol de màster en Music Production, Technology, and Innovation exploraran noves direccions artístiques i formes d'expressió aplicant les últimes innovacions en el terreny de la tecnologia a la música.

Un comunicat de Berklee destaca que la Comunitat Valenciana és la llar del 50 % dels músics d'Espanya (40.000 músics, 60.000 estudiants i 20.000 associacions musicals), gràcies a la seua arrelada tradició de bandes simfòniques, així com el punt de confluència de tres àrees geopolítiques, culturals i musicals (Europa, Llatinoamèrica i el Mediterrani).