L´actuació de Verdcel culminà dissabte passat a Burjassot la VII Nit Vicent Andrés Estellés que l´Associació Cultural Bassot, amb la col·laboració de l´Agència de Promoció del Valencià de l´ajuntament, dedicà al poeta en el 92é aniversari del seu natalici. Amb este concert, la banda d´Alcoi i el col·lectiu organitzador també volgueren retre homenatge a l´acordionista i membre fundador de Tres fan Ball, Vicent Pastor, finat fa uns dies. Verdcel interpretà, entre altres partitures, diversos temes del seu espectacle Estacions són cançons i estrenà en directe la musicació del poema d´Estellés M´estime molt el meu país.

La jornada arrancà per la vesprada amb una «passejada estellesiana» que partí de la plaça de l´Ajuntament i finalitzà a Ca Bassot, punt número 6 de la Ruta Estellés. 25 parades per a donar a conéixer a veïns i visitants una de les figures més il·lustres de la literatura contemporània i fill predilecte del poble. Foren els néts del «pintor» del «Mural del País Valencià», Vicent i Isabel Anyó, els encarregats de guiar la passejada i posar veu a alguns dels versos més «locals» del seu iaio inscrits en panells ceràmics situats en distints llocs del nucli urbà.

En acabant, en el carrer on es troba la seu de Bassot se celebrà un «sopar estellesià» que reuní més d´un centenar de persones. Després de l´àpat, un grup de voluntaris protagonitzà el ja tradicional recital poètic d´una variada tria de textos estellesians. Enguany, entre altres, pujà a l´escenari l´alcaldessa de Godella, Eva Sanchis, qui llegí uns versos de l´Ofici permanent a la memòria de Joan Baptista Peset, intel·lectual i metge godellà víctima del franquisme.