Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Incendis nous

Xàbia ardent per la Granadella, començà a cremar la serra de Bèrnia. I mentrestant, sense jo haver comprovat si Manuel Vicent ho havia vist des d´alguna barqueta mar adins, unes desenes d´immigrants nàufrags eren acollits en l´illa de Tabarca...

Xàbia ardent en un nou incendi, la televisió „quina televisió?„ havia mostrat propietaris de cases cremades, el director d´Emergències remarcant que, per enèsima vegada, el crim feroç era «obra humana», i el president de la Generalitat tristament mirant a càmera, lamentant a un punt de les llàgrimes, la condició terrorista de la destrucció del patrimoni.

Després, aparegué el microespai meteorològic amb la seua musiqueta lírica... I després, mentre jo caminava cap al ritual del «café i el periòdic», la desgràcia valenciana „europea: els propietaris afectats eren de les més variades nacionalitats d´Europa„ i la queixa presidencial, em van fer pensar quantes vegades un expert en comunicació audiovisual m´havia explicat que els programes més característicament rellevants dels canals de televisió «real» són els de meteorologia, i que per això, el programa més rellevant de Canal Nou era l´Oratge.

No m´estendré en l´argumentació, sinó en el fet que la columna havia d´eixir „i ací la tens„ el dia de començament de curs dels joves valencians: un incendi nou, el de les il·lusions de l´aprenentatge enmig del bosc de la vida. I tampoc m´estendré en l´argumentació sobre l´educació com l´altre patrimoni decisiu: ni tan sols sé si els col·legis de la comarca ja estan programant la col·laboració en la recuperació de la Granadella, de Bèrnia...

En canvi, va ser obrir Levante-EMV i topar amb l´enèsima notícia lamentable sobre l´oprobiosa actitud d´alguns partits polítics per al retard insuportable del Canal Nou, responsable de compartir els incendis vells i nous, els naturals i els humans, els valencians i els del món, els de la informació i els de l´espectacle i la imaginació. Exasperat per la tristor de la cacofonia comunicativa i les boires d´eslògans polítics de quarta divisió, acabe titulant l´entristida columna «Incendis nous».

Compartir el artículo

stats