La Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació celebrarà des d´hui el II Congrés-Convegno d´Onomàstica de la Mediterrània. L´encontre reunirà més de 50 especialistes en antroponímia, toponímia i etimologia o onomàstica valenciana provinents de 25 universitats europees. Les sessions es desenvoluparan en el Saló de Graus i la Sala de Juntes del centre.

El congrés, fruit de la col·laboració entre la Universitat de València, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), la Scuola di Dottorato de la Universitat de Torino i la Societat d'Onomàstica pretén estudiar dos aspectes poc tractats de l'onomàstica romànica: els noms i cognoms originats en els expòsits o trobats i el paper de l'etimologia en la toponímia tant per a la Filologia com per a la normalització lingüística.

Assistirà professorat de més de 25 universitats europees amb presència de la major part dels toponimistes més destacats de la Romània i del nostre àmbit lingüístic, en especial del País Valencià. Tots els assitents al Congrés tractaran temes relacionats amb l´Antroponímia dels expòsits en la Romània, Toponímia i Etimologia, i per últim un recorregut diacrònic de l´Onomàstica valenciana. A més a més ahir ja iniciaren alguns d´ells una visita guiada per la València gòtica i renaixentista, i el dia 10 de matí faran una visita a l´Horta de València.