09 de septiembre de 2016
09.09.2016

L'art emergent s'obri pas

El Consorci de Museus recolza el premi de pintura per a jóvens artistes de la Fundació Mardel - El Centre del Carme acollirà l'exposició de la IV convocatòria el termini de presentació de projectes que acaba el pròxim 12 de setembre

09.09.2016 | 04:15
L'art emergent s'obri pas

Art jove i emergent. Eixa és l´aposta del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i per aixó acollirà del 7 d´octubre al 13 de novembre l´exposició de les obres seleccionades en la IV Convocatòria Mardel.

Mardel és un projecte sense ànim de lucre, que té com a objectiu ajudar i promocionar jóvens artistes. L´Ajuntament d´Alacant ha recolzat esta iniciativa en les seues edicions anteriors, un suport que ara assumix el Consorci de Museus com a ens autonòmic per a donar una major visibilitat als creadors i reconéixer així mateix la labor de mecenatge que desenrotlla l´entitat.

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, sosté que «es tracta d´un premi que naix de la iniciativa privada en la nostra Comunitat Valenciana i al que es presenten cada any al voltant de 200 artistes de tota Espanya. Des del Consorci de Museus ens sumem al projecte per a reforçar esta acció de mecenatge i d´aposta per la cultura des de l´àmbit privat».

La convocatòria, el termini de presentació de projectes de la qual acaba este 12 de setembre, està dirigida a artistes entre 18 i 40 anys, i en ella es concedirà un premi (dotat amb 4.000 euros) i tres accèssit.

Jurat qualificat
Amb esta iniciativa es pretén donar l´oportunitat a artistes plàstics de mostrar el seu treball i accedir a una ajuda a través de premis concedits des d´un jurat qualificat i independent, ja siga en metàl·lic o facilitant la difusió i coneixement de la seua obra.

El jurat encarregat de la selecció de les peces per a esta convocatòria està compost per: José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana; Nuria Enguita Mayo, directora de Gens Centre d'Art, València, editora de la revista Concreta i comissària; Bruno Leitao, director curatorial d'Hangar–Centre d'Investigació Artística de Lisboa i director del projecte Cuatorial Clube.

Amb tot això Mardel busca impulsar, recolzar, difondre i promocionar jóvens creadors, participant així en un fòrum d'expressió i d´opinió universal dins del món de l´art.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine