L'art emergent s'obri pas

El Consorci de Museus recolza el premi de pintura per a jóvens artistes de la Fundació Mardel - El Centre del Carme acollirà l'exposició de la IV convocatòria el termini de presentació de projectes que acaba el pròxim 12 de setembre

09.09.2016 | 04:15
L'art emergent s'obri pas
L'art emergent s'obri pas

Art jove i emergent. Eixa és l’aposta del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i per aixó acollirà del 7 d’octubre al 13 de novembre l’exposició de les obres seleccionades en la IV Convocatòria Mardel.

Mardel és un projecte sense ànim de lucre, que té com a objectiu ajudar i promocionar jóvens artistes. L’Ajuntament d’Alacant ha recolzat esta iniciativa en les seues edicions anteriors, un suport que ara assumix el Consorci de Museus com a ens autonòmic per a donar una major visibilitat als creadors i reconéixer així mateix la labor de mecenatge que desenrotlla l’entitat.

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, sosté que «es tracta d’un premi que naix de la iniciativa privada en la nostra Comunitat Valenciana i al que es presenten cada any al voltant de 200 artistes de tota Espanya. Des del Consorci de Museus ens sumem al projecte per a reforçar esta acció de mecenatge i d’aposta per la cultura des de l’àmbit privat».

La convocatòria, el termini de presentació de projectes de la qual acaba este 12 de setembre, està dirigida a artistes entre 18 i 40 anys, i en ella es concedirà un premi (dotat amb 4.000 euros) i tres accèssit.

Jurat qualificat
Amb esta iniciativa es pretén donar l’oportunitat a artistes plàstics de mostrar el seu treball i accedir a una ajuda a través de premis concedits des d’un jurat qualificat i independent, ja siga en metàl·lic o facilitant la difusió i coneixement de la seua obra.

El jurat encarregat de la selecció de les peces per a esta convocatòria està compost per: José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana; Nuria Enguita Mayo, directora de Gens Centre d'Art, València, editora de la revista Concreta i comissària; Bruno Leitao, director curatorial d'Hangar–Centre d'Investigació Artística de Lisboa i director del projecte Cuatorial Clube.

Amb tot això Mardel busca impulsar, recolzar, difondre i promocionar jóvens creadors, participant així en un fòrum d'expressió i d’opinió universal dins del món de l’art.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine