10 de septiembre de 2016
10.09.2016

Clara Berenguer guanya el Premi Aurora Díaz-Plaja de literatura infantil

La professora rebrà el guardó demà a Barcelona per les seues ressenyes sobre recerca literària

10.09.2016 | 04:15
Clara Berenguer guanya el Premi Aurora Díaz-Plaja de literatura infantil

Clara Berenguer, professora i investigadora de literatura infantil i juvenil, ha guanyat el XV Premi Aurora Díaz-Plaja que atorga l´Associació d´Escriptors de Llengua catalana de Catalunya. Ha sigut guardonada pel conjunt de ressenyes publicades a la revista Lletres Valencianes durant l'any 2015, amb especial menció de la titulada «Versos i il·lustracions per créixer», que tracta sobre l'antologia de poesia infantil de Marc Granell La vida que creix. El Premi Aurora Díaz-Plaja es lliurarà demà a les 12,30 hores, a l'escenari 2 de La Setmana del Llibre en Català de Barcelona, en un acte amenitzat per un recital de poesia infantil a càrrec de Josep Pedrals.

El jurat format per Josep M. Aloy, Glòria Gorchs i Pere Martí ha volgut destacar la dedicació de l´escriptora a la literatura infantil i juvenil», així com «el rigor, la passió, el to divulgatiu, l'amenitat i, naturalment, les ganes que fa venir de llegir els llibres que comenta». El Premi Aurora Díaz-Plaja, que oferix l´associació des de l'any 2001, és l'únic guardó existent que reconeix i posa en valor la crítica, l'estudi i la investigació sobre literatura infantil i juvenil en llengua catalana.

Clara Berenguer destaca sobretot pels seus llibres per a infants i, sobretot, les il·lustracions que acompanyen estos textos, que es converteixen en el seu principal objecte d´estudi. Exemple del seu treball es la tesi doctoral que ha fet sobre la il·lustració infantil a la Comunitat Valenciana i, concretament, sobre les il·lustracions infantils de Miguel Calatayud.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine