Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Elogi de la ignorància

No fa massa anys, quan preparava un viatge, em comprava alguna guia turística de la ciutat que anava a visitar i m´anotava algun número de telèfon. Per a mi era un recurs elemental deixar-te recomanar per algú que ja hi haguera estat i que més o menys haguera partit en unes condicions semblants (amb família, amb parella, amb amics €). Ara, per guanyar temps al temps (expliqueu-me eixa rauxa actual!) tenim internet, bookings, trip advisors , tots els «best guide»s on line imaginables i simplement cal deixar-te seduir per milers i milers de viatgers que han experimentat sensacions que compartixen mantes vegades amb la severitat d´expert en la matèria. Com que els cotxes ja duen la gepeessa incorporada comences el viatge totalment programat.

Conduint recordes que el mòbil (infernal aparell que et manté sempre localitzat) té també tots els mecanismes que ja havies consultat i que estan en contínua remodelació. Així sabràs en qüestió de segons els restaurants a 30 km. a la redona per parar a menjar; el % d´interés de determinat monument, de determinada travessia per tramvia o vaixell, i podràs percatar-te de la qualitat d´un restaurant fins i tot per a fer-te un entrepà de tonyina amb olives. Hauràs d´agrair als 140 opinadors la cua llarga de comensals esperant taula al millor restaurant referenciat, i no tindràs més remei que convertir-te en examinador permanent de l´1 al 10, comptant l´expressió facial del cambrer. Hauran triat per tu quina direcció mampendre en la cruïlla de camins oberta al caminant i et quedaràs despagat quan te trobes amb algú que sí va aconseguir acomplir els objectius trips on line que et mostrarà irremeiablement en vídeo (de l´infernal mòbil) amb ostentosa rialla d´orella a orella.

Ara, pots tenir la sort que algú t´advertisca, per exemple, del cel alt i blau i dels sobris i uniformes oceans monocroms en planures interminables de la Castella de la Terra de Campos i que, tot d´una, comprengues que el poeta zamorà Claudio Rodríguez haja escrit el vers «siempre la claridad viene del cielo», tipus de suggerències no constatables en cap pàgina web. Però em tem que jo ja sóc un imbècil sense esma per a enfrontar-me a la nova tecnologia . Quina serà la propera parada? Fer-me un tuitero? Envoltar-me d´amics blogueros? Com, si no, estar a l´altura dels nous temps?

Compartir el artículo

stats