El Palau de Les Arts Reina Sofia de València alberga esta setmana els primers assajos de L'elisir d'amore, de Donizetti, l'òpera amb la qual comença la segona pretemporada amb preus populars el pròxim 1 d'octubre. La canadenca Keri-Lynn Wilson torna a Les Arts per a la direcció musical d'aquest títol, amb el qual es converteix en la segona dona a dirigir òpera en la història del teatre. Ja en la primera temporada en 2006, la xinés-nord-americà Xian Zhang va pujar al podi de la sala principal amb La Bohème. Mesos després, al febrer de 2007, Keri-Lynn Wilson va debutar al capdavant de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana amb un concert amb la mezzosoprano Olga Borodina i el baix Ildar Abdrazakov.

El centre d'arts reposa el seu muntatge de L'elisir d'amore, realitzat en coproducció amb el Teatre Real, que ha sigut requerit per les òperes de Brussel·les, Graz i Palerm. Damiano Michieletto signa la posada en escena, amb escenografia de Paolo Fantin, vestuari de Silvia Aymonino i il·luminació d'Alessandro Carletti. Destacats artistes, joves cantants i antics alumnes del Centre Plácido Domingo integren el repartiment de l'obra. La soprano Ilona Mataradze, una de les primeres artistes del Centre, alterna el paper d'Adina amb Karen Gardeazabal, de l'actual promoció del projecte artístic. Per la seua banda, el tenor nord-americà William Davenport, que cantarà també en Lucrezia Borgia, de Donizetti, interpreta el paper de Nemorino, mentre que Paolo Bordogna, un dels barítons més sol·licitats en el repertori belcantista i que va debutar en Els Arts en 2011 amb La Cenerentola, dóna vida a Dulcamara. Tanquen l'elenc protagonista el baríton Mattia Olivieri (Belcore), que també es va formar en el Centre de Perfeccionament i que en l'actualitat canta amb regularitat en la Scala de Milà.

A més de l'estrena el pròxim 1 d'octubre, Les Arts acull més funcions de L'elisir d'amore els dies 4, 7, 9 i 12 d´este mateix mes. La obra és una òpera còmica en dos actes amb llibret de Felice Romani, basat en el llibret d'Eugène Scribe para Li philtre de Daniel-François-Esprit Auber. Estrenada a Milà en 1832, relata les vicissituds que travessa l'ingenu Nemorino per a conquistar l'amor de la rica i distant Adina.