23 de septiembre de 2016
23.09.2016
ÚLTIMA HORA
El PDeCAT apoya levantar la "suspensión" de la independencia si se aplica el artículo 155

L'última aventura de Fernández Paz

«La neu interminable» és lóbra en Valencià de l´escriptor gallec que va morir el passat mes de juliol

23.09.2016 | 04:15

L´editorial Bromera acaba d´editar l´obra pòstuma en valencià del reconegut autor gallec Agustín Fernández Paz, que va morir en el passat mes de juliol als 69 anys. La Neu Interminable és l´obra impregnada per l´estil de l´escriptor de literatura infantil més reconegut a Galicia, i un dels més importants a Espanya.

Amb esta novel·la, que s´incorpora a la col·lecció «Espurna» de l´editorial valenciana, Fernández Paz narrà la història de cinc guionistes de televisió que es reuneixen a un hostal solitari amb l´objectiu de concentrar-se per preparar una sèrie de por per a la xicoteta pantalla. Una vegada allí comença una tempesta que els deixa totalment aïllats. Els dies passen i diferents esdeveniments estranys els fan adonar-se que ningú és que aparenta.

L´autor va rebre importants premis com el Premi Irmandade do Libro en 2003, el Premi Xosé María Álvarez Blázquez en 2008 o el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil per Només ens queda l´amor. A més, fou candidat a l´Organització Espanyola del Llibre Infantil i Juvenil (OEPLI) per al Astrid Lindgren Memorial Award de 2011 i per al Premi Andersen 2012. La Asociación de Escritoras e Escritores en Lingua Galega el va proposar com a candidat al Nóbel de Literatura en 2015, com a mena de reconeixement per una vida dedicada a la cultura juvenil i a una àmplia trajectòria literària. Fernández

Paz va nàixer a Vivalba en 1947, i va estudiar Ciències de l´Educació, ja que fou mestre de primària i secundària durant part de la seua vida.
La gran majoria de les seues obres es troben traduïdes a totes les llengües oficials de l´Estat Espanyol, així com al coreà, l´àrab, al francés, al xinés o al búlgar.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine