La col·laboració entre l'Associació de Dansa i Art del Mediterrani (ADAM) i la Fundació Hortensia Herrero (FHH) va fer possible que el Palau de les Arts Reina Sofia es plenara anit de dansa i solidaritat de la mà de desenes de ballarins de ballet internacionals. La recaptació íntegra de la gala va anar destinada a l'Associació de la Fibrosis Quística de la Comunitat Valenciana, que va estar present a una nit on l'art fou la peça angular. A causa de l'èxit d'edicions precedents, en esta ocasió, es va apostar per portar aquesta cita a la sala principal de Les Arts , amb un aforament de 1400 localitats.

Va obrir la vetlada la premiada Lucía Lacarra que interpretó Tres preludis (1969), coreografia de Ben Stevenson sobre la partitura de Rachmaninoff, interpretada al piano per Carlos Faxa. La basca va comptar com partenaire amb Marlon Dino. Com a contraposició, l'aposta pel contemporani de Carmen, versió de Johan Inger, interpretada pels primers ballarins de la Companyia Nacional de Dansa (CND) Isaac Montllor i Kayoko Everhart. L'espectacle va continuar amb el clàssic Paquita (1847), de la mà dels primers ballarins del Ballet Capitole de Tolosa de Llenguadoc María Gutiérrez i Davit Galstyan. Va finalitzar la primera part amb la complexa The vertiginous thrill of exactitude (1996) de William Forsythe, interpretada amb la precisió necessària per un quintet de la CND.

El tàndem Gutiérrez-Galstyan va inaugurar la segona part amb el clàssic El Corsari (2013), en versió de Kader Belarbi. Després, la primera figura de la CND Alessandro Riga va abordar amb tècnica, destresa i humor Els Bourgeois (2003), coreografia de Ben Van Cauwenbergh, sobre la cançó homònima de Jacques Brel.

L'accent valencià va vindre amb la posada en escena de Cor perdut (1989), coreografia del geni creador valencià Nacho Duato i interpretada per l'alacantí Isaac Montllor, al costat de Kayoko Everhart. Un pas a dos de la major icona del ballet, El llac dels cignes (1895), va mostrar el sublim que és l'etèria Lucía Lacarra, en braços de Marlon Dino, quan es fica en la pell d'Odette. El colofó de la nit va vindre de la mà de Raymonda divertimento (2013), coreografia de José Carlos Martínez sobre l'original vuitcentista de Marius Petipa, que va reunir en l'escenari del Palau de les Arts a una bona representació de la CND.