L´artista urbà Escif ha creat una obra que es representa, des de hui, en forma de pancartes reivindicatives a la façana del Teatre Micalet. La creació anomenada «tots contra l´espectacle» es representarà al llarg de tota la temporada teatral, amb un format protesta en què les pancartes aniran renovant-se amb missatges proposats pel mateix públic del Micalet.

La campanya va començar fa dues setmanes amb cartells pegats per tota la ciutat on es podia llegir «tots contra l´espectacle». Hui s´ha desvelat el misteri i l´autoria és de l'artista urbà Escif. Així arranca una nova etapa en la qual Teatre Micalet vol traure el teatre al carrer.

Esta acció artística compta amb la col·laboració del filòsof, escriptor i guionista Santiago Alba Rico, qui ha escrit un manifest en contra de l´espectacularització de la vida. El text es repartirà abans de cada funció de la temporada als espectadors del Micalet, als quals se´ls convidarà a participar en «tots contra l´espectacle». Podran deixar missatges al voltant d´esta idea perquè Escif trie cada mes alguns d´ells i els incorpore a la façana. Les pancartes aniran renovant-se mensualment amb noves consignes, com actes d´esta obra teatral participativa.

El creador de «tots contra l´espectacle» assegura que amb esta acció a la façana del Micalet, en la frontera entre el teatre i el carrer, «desapareixen els límits entre presentació i representació, espectadors i actors». Escif considera que «així el teatre ix al carrer i el carrer entra al teatre, en un procés creatiu horitzontal on l´artista només és una peça de l´engranatge, que ajuda a amplificar la veu d´aquells que tenen alguna cosa a dir: els espectadors».

Escif és un dels artistes valencians de carrer amb més reconeixement en l'àmbit internacional i entre els seus últims treballs caldria destacar «Todo lo que sobra la falla» que va dissenyar per la comissió de Corona; «Un coche rojo», un assaig audiovisual per al programa Metrópolis, en L2; «Elsewhere» el seu últim llibre autoeditat amb els seus últims treballs presentat a l´IVAM; «Dismaland» el parc d´atraccions de Banksy, on va ser convidat a participar i la portada del disc de Damien Rice «My faded favourite fantasy».