Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Sobre la crisis del PSOE

Lo sé si pel que fa a l´actual crisi del PSOE, ja està tot comentat. En qualsevol cas, jo insistiré a dir que la forma vergonyosa com s´ha manifestat, ha suposat un immerescut afront per a la militància. Els milers de persones que des de llocs de responsabilitat o des de la base i el treball en les diferents agrupacions, ha cregut en aquest partit i hi ha treballat de manera honesta, s´han sentit fortament humiliades i adolorides. I les seues actuacions de cada dia poden resultar entrebancades a conseqüència de la mala imatge que estan projectant els responsables del seu partit. Pense en les bases i pense en les meues amigues Pepa, Júlia, Cristina, Elvira, Amparo i tantes més i no puc deixar de manifestar-hi la meua solidaritat. Sé de la seua dedicació per canviar les coses i sé com estan patint ara.

Però no només la militància del PSOE sinó també la gent que creu que la unitat de l´esquerra és imprescindible per possibilitar altres polítiques, està entristida. Quina unitat pot fer-se si no n´hi ha dins dels propis partits? Fa l´efecte que aconseguir el poder s´ha convertit en un fi en ell mateix i no en un mitjà per transformar la societat. Fa massa temps que sentim parlar molt de qui mana ací o allà en aquest o altre partit i sentim parlar poc de polítiques i de política. Entretant, l´immobilisme i la política antisocial voltada de corrupció va tenint el camí més lliure. I no és que la confrontació d´idees i el debat no siguen necessaris. Ho són. En el món complex que vivim, els fets i les idees s´han d´analitzar contínuament per situar-se en l´espai just i actuar-hi en conseqüència. Però en aqueixa confrontació fan falta habilitats i valors tan essencials com el diàleg, la comunicació, l´intercanvi, la generositat i la humilitat, el respecte i la prudència així com capacitats per a la mediació i la negociació per tal d´arribar-hi a acords. Pel que hem viscut els darrers mesos, no fa l´efecte que això estiga present entre els que dirigeixen els grups d´esquerres. Ni en el funcionament intern ni en les relacions amb altres. I això és molt preocupant.

Afegiré que, pel que fa al País Valencià tothom, polítics i ciutadania, hauríem de ser conscient de la gravetat dels fets i saber que si no s´hi actua bé, els diferents governs locals i el de la Generalitat es poden veure afectats. Fóra bo que els partits del Pacte del Botànic i dels altres pactes municipals, mantingueren prudència respecte els problemes del PSOE i que si alguna actuació han de tindre, que siga més en el sentit d´ajudar que no en el de desqualificar públicament. De moment, ens necessitem tots.

Compartir el artículo

stats