07 de octubre de 2016
07.10.2016

Alberic homenatja l'acadèmic J. Ll. Doménech

L´Ajuntament li donarà la més alta distinció, junt a jesús huguet, membre del cvc

07.10.2016 | 01:06
Alberic homenatja l'acadèmic J. Ll. Doménech

L´acadèmic Josep Lluís Doménech ha deixat una important empremta en la cultura i la societat valenciana. L´escriptor, que va desenvolupar una llarga relació col·laborativa amb este diari, va lligar la seua vida a tres pobles, Alberic (on va néixer), Tous (d´on procedeix la seva família) i Xèrica (on va passar llargues temporades), que van quedar tots tres consternats amb la seua prematura mort. Un d´ells, Alberic, aprofita el Dia dels Valencians i les Valencianes per retre-li un sentit homenatge, oferint-li el màxim reconeixement local.

Les Distincions d´Honor del 9 d´Octubre tornaran a tenir un caràcter pòstum a Alberic. Si l´any passat es va lliurar un títol pòstum al motociclista Bernat Martínez (que va morir a Laguna Seca), en la present edició es recordarà a l´escriptor i membre de la Acadèmia Valenciana de la Llengua, que va morir recentment. L´ajuntament no ha volgut deixar passar l´oportunitat per a donar-li un caràcter eminentment cultural i literari als premis i distingirà també al alberiqueny Jesús Huguet, membre del Consell Valencià de Cultura i autor també de nombroses publicacions. L´acte de lliurament de les distincions tindrà lloc en el Saló de Plens de l´Ajuntament d´Alberic el diumenge a partir de les 12 hores i acudirà l´alcalde, Toño Carratalá, i la resta de membres de la corporació municipal. 

Josep Lluís Doménech, que era llicenciat i doctor en Psicologia i llicenciat també en Filosofia i en Ciències de l´Educació, comptava amb una trajectòria dilatada, sempre vinculada a la docència i l´educació. Era acadèmic de la Acadèmia Valenciana de la Llengua des de juny del 2001 i entre les seues recerques es troben estudis sobre la situació del valencià en l´ensenyament, la presència social dels mitjans de comunicació i la influència social de la televisió.

Entre altres càrrecs també va ostentar la vicepresidència de la Societat Valenciana de Psicologia, la participació en el Consell Assessor del Llibre de la Generalitat i de la Junta de Govern de l´Associació de Cronistes del Regne de València, a més de director del Consell de redacció de la revista «Psicologia i Pedagogia». Va ser premiat per la Generalitat Valenciana per la seua contribució a la normalització lingüística del valencià i era autor de llibres de diferents temàtiques i gèneres com la poesia, assaig, llibres de text o diccionaris.

A més de Dómenech i Huguet, en l´apartat social es distingirà a l´associació local de jubilats i pensionistes i pel que fa referència a l´esport es veurà reconeguda l´àmplia labor desenvolupada durant dècades per Miguel Salom al capdavant de diversos col·lectius esportius (però sobretot com a president del Club de Patinatge Artístic d´Alberic) i també un reconeixement als èxits aconseguits pel karateka Loren Torres Bru, que l´any passat arribà al cim mundial.

Jesús Huguet va estudiar Dret i Filologia i també és diplomat en Telecomunicacions i Relacions Públiques. Ha treballat de professor i és autor d´una dilatada llista de llibres vinculats sobretot als assajos literaris, col·laborant a més en nombroses publicacions de prestigi com a Destino, Serra d´Or, Levante-EMV o Diario de Valencia. És membre del Consell Valencià de Cultura des de l´any 2000 i fins i tot està immers en diferents institucions nacionals i internacionals per al tractament de temes d´arts gràfiques i història de la literatura. 

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine