El Servei d´Assistència i Recursos Culturals (SARC ) a municipis, adscrit a l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha llançat, per primera vegada una línia de subvencions, amb una dotació econòmica de fins a 50.000 euros, amb la finalitat de generar una borsa de productes audiovisuals susceptibles de ser projectats a petició dels ajuntaments.

Com destacat el diputat de Cultura, Xavier Rius, «esta nova col·laboració amb els ajuntaments donarà un impuls molt important a la indústria audiovisual tan malparada a data de hui». El diputat de Cultura s'ha mostrat molt satisfet amb aquest nou projecte nascut en la present legislatura.

Els criteris que s´han seguit per a l´elecció dels audiovisuals han sigut tres. En primer lloc, que difonguen el patrimoni, la identitat, la llengua i la cultura valenciana. En segon lloc, que compte amb materials que potencien la recerca dins del sector audiovisual valencià i en tercer lloc que es tracte de produccions que contribuïsquen a la recuperació i difusió de la nostra història local i realitat territorial.

Les projeccions seran al llarg de les pròximes setmanes, en un total de 96 municipis, els quals tindran a més l´oportunitat de comptar amb un representant o especialista disposat a entaular un debat posterior a la projecció. Per al desenvolupament del projecte s´ha recorregut al fons de documentals disponible dins del catàleg del SARC. Es realitzaran fins a un total de 120 projeccions entre títols com: Dones de noviembre, La Catedral de València, El Colegio de la Seda, El paseante, Vidas olímpicas, fins a un total de 37 títols diversos.