12 de octubre de 2016
12.10.2016

Un «Cant del cos» especial

El Rialto proposa un espectacle de dansa contra els tabús i les vergonyes de la juventut

12.10.2016 | 04:15
Un «Cant del cos» especial

El Ballet de la Generalitat presenta esta setmana en el Teatre Rialto el seu últim espectacle «El cant del cos», una obra del coreògraf Amaury Lebrun, que oferirà també funcions per a estudiants amb l´objectiu de «llevar els tabús» entre els jóvens i intentar que superen «la vergonya cap al seu propi cos».

Segons explica Lebrun, l´espectacle, per al que ha comptat amb el Ballet de la Generalitat, s´endinsa en les manifestacions del llenguatge no verbal per a «usar el que podem comunicar a través del cos», un cos que, recorda el coreògraf, «canta i baila».

Durant una hora, emocions com l´odi, l´amor, el dubte, el fàstic o l´amistat passaran per les taules del Rialto de la mà de sis intèrprets protagonistes, que «donen vida a sis amics que s´interrelacionen entre ells, s´enfaden, es preocupen i s´estimen», en paraules de Lebrun.
No obstant això, encara que no hi ha un argument com a tal, ni es tracta d´una obra de teatre, el francés sí que reconeix un «fil argumental», en concret, els «secrets, emocions o sentiments que es poden transmetre amb el cos». Este espectacle, una «reconstrucció i recreació» d´un muntatge anterior de Lebrun, francés establit a Espanya que ha treballat, entre altres, amb la Companyia Nacional de Dansa baix la direcció de Nacho Duato, té a més un clar vessant didàctic, per la qual cosa la Generalitat Valenciana, a través de CulturArts, oferirà sessions matutines i vespertines per a escolars.

Una etapa especial
Pel coreògraf, «El Cant del Cos» és «molt adequat a nivell didàctic per als alumnes de Secundària i de Batxiller», una etapa en què «és molt difícil expressar, transmetre, definir el que un sent». «Es tracta d´ajudar a passar eixa etapa, de llevar tabúes i de que els jóvens perden la vergonya del seu propi cuerpo», explica Amaury Lebrun.

A més de les sessions especials per a alumnes, l´espectacle se´n va a «trasladar» també a alguns col·legis i instituts valencians, en els que s´impartirà una xarrada prèvia i s´organitzarà un taller posterior amb els estudiants.

«Este espectacle naix de l´observació, del simple fet de mirar com la gent es dóna la mà, com s´abracen, o inclús com els polítics mouen les mans quan donen discursos», assegura Lebrun, que inclou en el seu «Cant» inclús llenguatge de signes, una cosa que sempre li ha «fascinat».
Moltes coses han canviat per a Lebrun des de la seua primera versió de l´obra, fa quatre anys, i el coreògraf reconeix que encara que «al principi pensava canviar algunes coses», ha acabat per «canviar-lo quasi tot», encara que «per a bé».
«L´elenc és distint, els ballarins són distints i jo sóc distint, perquè han passat molts anys», assegurat el francés, que és conscient que la dansa «no està fixa en el temps, sinó que es mou sempre».
L´obra estarà en cartell del 13 al 16 d´octubre en el teatre Rialto, incloent les funcions per a escolars i les representacions en centres educatius.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine