12 de octubre de 2016
12.10.2016

L'esperat «Oh, germanes!»

El segon disc de gener explora noves vies amb el soul i la psicodèlia, sense renunciar al seu so pop

12.10.2016 | 04:15
L'esperat «Oh, germanes!»

Oh, germanes! (Mésdemil, 2016) és el segon disc de Gener, i representa un salt evolutiu de la banda valenciana, que s´aboca cap a noves vies sòniques. Si a El temps del llop (Mesdemil, 2014) la banda del riu sec jugava amb elements del blues i les músiques d´arrel per crear melodies pop amb flaire mediterrània, en este nou treball Carles Chiner, Pasqual Rodrigo, Enric Alepuz, Vicent Todolí, i César Castillo fan un salt qualitatiu i reinventen el seu so explorant nous territoris, passant els temes pel filtre del soul i la psicodèlia, refermant la contundència de les seues armonies vocals, i tot sense renunciar a l´esperit d´immediatesa pop.

L´àlbum, enregistrat en directe als estudis de Paco Loco al Puerto de Santa Maria (Càdis), vol ser un homenatge i una reivindicació del vessant receptiu de la humanitat, alhora que una porga de consciència dels mals endèmics de la masculinitat més tossuda. Les diferències psicològiques entre homes i dones, l´eterna lluita de sexes, l´arraconament i el sotmetiment de la feminitat, i l´imposició de la masculinitat social, són els temes al voltant dels quals gira obsessivament este disc-collage, en què també s´hi troben referències a la prosa de Ray Bradbury, als versos de Sylvia Plath o a la música de Nina Simone.

El disc conté 11 cançons inèdites composades per Carles Chiner i arranjades conjuntament amb la resta del grup. La col·laboració del grup teatral Las Reinas Magas (Maria José Peris, Ana Conca, Paloma Chiner i Marta Chiner) a la secció de cors reforça l´aspecte conceptual de l´obra, i al mateix temps aporta les necessàries pinzellades del soul més clàssic.

La portada, una fotografia-collage creada per l´artista Alberto Beltrán, reuneix a una cinquantena de figures femenines de la cultura popular, de la mitologia clàssica i de la mitologia particular i personal dels membres del grup, incloent-hi a les seues germanes, mares i estimades.
El videoclip del single «Qui t´estima» correrà a càrrec dels realitzadors Carlos Aparicio i Antoni Sendra, a.k.a. Podenco, brillants artesans del collage visual.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine