L´Agència Valenciana de Turisme (AVT) col·labora amb la Mostra Viva del Mediterrani, dins de l´espai de debats, amb l´organització de les taules redones «Ruta del Grial, llegenda i inspiració del cine» i «Cultura Gastronòmica Mediterránea».

El secretari autonòmic de l´AVT, Francesc Colomer, assenyalat que «el cinema és un canal potent per a projectar el relat turístic més singular» i ressaltat la «importancia» de participar en la Mostra Viva del Mediterrani a través d´estes taules redones.

Per a Colomer, «generar un fòrum de debat ens farà evolucionar turísticament, però també socialment, ja que a través del coneixement compartit és com les societats són capaçes de créixer, de millorar i d´evolucionar els projectes, com en este cas, la Ruta del Grial o la nostra cultura gastronòmica mediterránea», assevera.

Així, dins de l´espai de debats del festival Mostra Viva del Mediterrani, l´AVT organitza una taula redona amb el títol «Ruta del Grial, llegenda i inspiració del cine» en la que, a més de mostrar la Ruta del Grial, s´explicarà el gran interés que desperta la relíquia en el cinema degut a la seua història i misteri.

Esta taula redona tindrà lloc hui, a les 19 hores, en la sala d´actes del MuVIM. Els ponents implicats en el projecte aporten el punt de vista des d'Aragó i des de la Comunitat Valenciana.

La mirada des d´Aragó la donaran Victòria Sanagustín-Fons, impulsora de la ruta internacional del Grial, i Aurelio García, director de l´escola de negocis del Pirineu. Per la seua banda, des de València participaran en el debat René Esteve, especialista en turisme cultural, Charo Pizano, promotora de turisme i ruta urbana del Grial, i Jaime Sancho, canonge custodi del Grial. Esta taula redona estarà emmarcada en el cinema, ja que es visionarà un vídeo de curta duració del camí del Grial que comença en Jaca i acaba a València.

Per la seua banda, la taula redona «Cultura Gastronòmica Mediterránea» que organitza l´Agència Valenciana del Turisme en el marc de la Mostra Viva del Mediterrani tindrà lloc demà, a les 19 hores, en el CdT de València.