Paula Bonet (Vila-real, 1980) torna hui amb el seu nou llibre, La sed (Lunwerg), una obra en la qual text i imatge van de la mà per a oferir un cant «a la soledat i la igualtat». L´autora presentarà l´obra a Barcelona, el dia 25 d´octubre; a València el 27 d´octubre i a Madrid el 2 de novembre, entre d´altres ciutats.

Després de l´èxit del seu primer llibre en solitari, Qué hacer cuando en la pantalla aparece The End, la pintora i il·lustradora valenciana es va convertir en un referent el panorama de la nova il·lustració espanyola. Des d´aleshores, ha crescut artísticament i ha anat despertant una gran expectació pel seu nou treball que veu ara la llum, destaca l´editorial.

La sed pot llegir-se com un llarg poema. Es tracta d´una obra en la qual es resumix l´evolució tant personal com estilística d´una artista que ha traspassat les fronteres de la il·lustració convencional per a incorporar noves tècniques i abordar una temàtica més íntima i arriscada que en les seues obres precedents. És un treball, apunten, «carregat de lirisme que beu de la gran literatura, de la música, del cartellisme, l´escenografia i de les seues pròpies experiències personals».

Paula Bonet ha realitzat este treball de manera reposada i madura i el resultat suposa «un cant a la soledat i a la igualtat, amb tota la seua cruesa, acudint als ensenyaments de creadores a les quals admira, dones que van aconseguir expressar-se a través de l´art: Anne Sexton, Maria Luisa Nombal, Sylvia Plath, Teresa Wilms Montt, Camille Claudel o Virginia Woolf».

Tot i que al principi el projecte anava a ser un homenatge explícit a estes creadores, finalment l´autora es va decidir per introduir la ficció i utilitzar com a eix narratiu la vida d´una dona que s´enfronta a les incerteses de la vida actual desdoblant-se en dos personatges.

Esta obra tan «personal» es desenvolupa a través de més de 300 pàgines de dibuixos, gravats i olis en els quals Paula Bonet s´ha trobat amb els pinzells i els processos més artesanals. Ací està «la il·lustradora que tant interès desperta, però també la pintora que conta històries d´una forma diferent, més austera, menys amable, més esgarrifosa».

Paula Bonet és una de les autores més populars del panorama artístic actual. Ha treballat amb tota mena de materials i formats, des de llibres infantils a portades de discos, passant per la imatge corporativa, murals i cartells.

El seu treball està molt vinculat a les lletres i a la música.