La temporada teatral s´inaugura hui a la Universitat de València. La Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau acollirà d´octubre a desembre 17 muntatges.

La programació s´inicia amb les representacions de la Setmana de Benvinguda i acabarà amb monòlegs del «Hogar del Monstruo», un espectacle que tindrà la presència a La Nau dels novel·listes Fernando Marías (Premi Nadal 2001, Premi Nacional de Literatura Juvenil 2006 i Premi Biblioteca Breve 2015) i Espido Freire (guanyadora del premi Planeta per la seua novel·la Melocotones Helados).

Fins al 28 d´octubre tindrà lloc la XXI Mostra de Teatre Universitari, en la qual, per primera vegada, es farà la lectura dramatitzada del text guanyador dels Premis Universitat de València d´Escriptura de Creació en la modalitat de teatre. Durant estos dies també es representaran espectacles d´altres universitats (Rovira i Virgili, d´Alacant i Miguel Hernández) i de diferents gèneres. Així, s´ha programat, per exemple, un espectacle de dansa.

L´Aula de Teatre de la Universitat, dirigida per Laura Monrós, comença este curs amb obres heterogènies en les quals els muntatges de caràcter experimental conviuen amb textos clàssics en commemoració a Cervantes i Valle Inclán, i estrenes de companyies valencianes.

Novembre començarà amb dos muntatges d´IETM (Internacional Network for Contemporary Performing Arts -IETM), els dies 2 i 4, coincidint que València serà durant eixos dies la seu del plenari de tardor d´una de les xarxes internacionals d´arts escèniques contemporànies més importants d´Europa.

A La Nau, els dies 9 i 10 de novembre, es farà un espectacle de «butoh», que és el nom utilitzat per referir-se a un ventall de tècniques de dansa japonesa creades el 1950 després de la commoció dels fatídics bombardejos atòmics sobre Hiroshima i Nagasaki.

La programació de novembre i inici de desembre inclou L´embruixat, de Ramón Valle Inclán, a càrrec d´EMT Silla, coincidint amb el fet que enguany se celebra el 150 aniversari del naixement de l´autor gallec, mestre del modernisme, l´esperpento i també del teatre.

Al desembre es representaran tres obres més: La guerra civil europea (del 12 al 16 de desembre), interpretada per Escena Erasmus i dirigida pel dramaturg Antoni Tordera, Dos entremeses y medio, sobre textos de Miguel de Cervantes i Lope de Rueda, per TEADA, i l´Hogar del Monstruo, de la Compañía Hijos de Mary Shelley, que permetrà al públic compartir vetllada i dialogar amb els autors Espido Freire i Javier Marías.