Octubre pareix haver-se convertit en el mes del cine a la ciutat de València. La quarta edició de Autors en curt romandrà a la capital del Túria fins el 17 de novembre amb més de 20 produccions baix el lema «Els guionistes són els protagonistes», i amb una especial atenció als géneres de fantasia i terror, que enguany compten amb una sessió pròpia.

La Fundació SGAE i l'associació de guionistes Escriptors de l'Audiovisual Valencià (EDAV) celebren la quarta edició d'esta Mostra de Curtmetratges Valencians, que s'ha convertit en un dels referents culturals de la tardor valenciana, juntament amb el festival La Cabina, dedicat als migmetratges tant nacionals com internacionals, i que iniciarà la seua novena edició el pròxim 3 de novembre, fins al dia 13, quan es donarà el palmarès.

El cicle de curtmetratges va nàixer amb la intenció de donar protagonisme als guionistes i posar en valor el paper que exerceixen en el procés de la producció audiovisual. Cada sessió compta amb la presència dels guionistes de les produccions projectades, les quals presentaran els seus treballs i participaran en un col·loqui amb el públic.

Cine a Tots Sants

Fidel a la seua estructura, Autors en Curt s'articula en quatre sessions temàtiques agrupades pel seu gènere: ficció, documental, animació i webseries. Com a novetat, enguany es dedicarà una sessió en exclusiva al gènere fantàstic i de terror. Esta sessió es projectarà també en la vesprada de l’1 de novembre, festivitat de de Tots els Sants en els cellers d'Antonio Arraez, de Fontanars dels Alforins, col·laborador en la present edició. La data no podria ser més acertada, ja que fa anys que s’ha instaurat la tradició de incloure la cultura del terror a les sales des que es va popularitzar la festivitat de Halloween a la C. Valenciana. Després de la projecció, el públic tindrà ocasió de comentar els diversos aspectes de la seua obra amb els autors. La primera sessió de la mostra Autors en Curt va tindre lloc el passat 19 d'octubre. En el cicle es poden veure's els curtmetratges Oblide, d'Andrea Landa, Amor a Déu, de Javier Valenzuela, amb un llarg recorregut i nombrosos guardons en festivals internacionals, Cacera 3553, un curt de ciència ficció dels valencians Luis Ortí i Xavi Bosch, Alta Costura, dirigit per Miguel Marcos i amb guió de Miguel Marcos, Noelia Martínes i Paco Serrano, que va obtenir el Premi al Millor Curt en Valencià en Quartmetratges 2015, Apol·lo 81, d'Óscar Bernácer, multipremiat director i guionista, ¡Laura, Laura!, de Nacho López Murria, Premi «Secció Ficció» en 31 Quartmetratges o finalista en la XII edició del NotodoFilmFest, entre molts altres, Última sessió de Natxo Fuentes, amb llarg recorregut per festivals nacionals i internacionals, premiat a Argentina, Los Angeles o Regne Unit entre uns altres, i Ding-Dong, de Samuel Manzanera, Primer premi del concurs comarcal de curts per a la X Mostra d'Audiovisual Històric de Sogorb.

El cicle forma part del programa d'activitats de la Sala SGAE Centre Cultural, dissenyat per la Fundació SGAE a través del seu Consell Territorial de la Comunitat Valenciana.