El festival de la Universitat Politècnica de València Àgora Sound «Músiques del segle XXI» enceta una nova edició centrada en la fusió dels nous sons del vuitanta de la mà de Ángel Alcañiz, el músic que encapçala el projecte musical Luz Oscura, que actuarà el pròxim 3 de novembre. Este Dj és considerat com l´últim referent musical en la fusió de sons procedents de les discoteques de la década dels 80.

El seu so és el resultat dels moviments underground de la cultura de la ciutat de València, que troba inspiradors els passatges sonors i abstractes de My Bloody Valentine. Alcañiz es refugia en els ritmes de Stephen Morris (Joy Division, New Order) i en la baixa fidelitat dels enregistraments de Beat Happening i dels seus contemporanis. Els seus sons, a més, es troben recorreguts per les freqü?ències greus dels antics sintetitzadors analògics.

L´actuació de Luz Oscura tindrà lloc el dijous 3 de novembre a partir de les 14 hores a l´Àgora de la UPV amb accés lliure. El grup de Xàtiva Ghost Transmission protagonitzà la passada edició de l´Àgora Sound que es va celebrar al mes de febrer amb els seus sons a mig camí entre el pop i el génere noise. L´agrupació alcoiana We Are Not Brothers fou l´escollida per dur a terme altra edició a desembre de 2015, on oferiren la seua música procedent de sons del postpunk o el rock experimental.