Els versos del poeta del poble és podran consultat al telèfon. La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València presenta hui l´aplicació «Poètica 2.0. Estellés, la veu d'un poble», una aplicació que trasllada per primera vegada els versos de Vicent Andrés Estellés als mitjans digitals amb una antologia multimèdia, disponible per a iOS i Android, en la qual han participat actors i actrius valencians del cinema, teatre i televisió.

María Albiñana i Sergio Caballero seran els encarregats de dirigir la presentació hui a les 19.30 hores al Museu d'Etnologia, que combinarà projeccions audiovisuals amb la interpretació en directe de poemes de Vicent Andrés Estellés a càrrec d´alguns actors i actrius que han participat en el projecte.

L´aplicació reunix alguns dels poemes més famosos del poeta nascut a Burjassot i estan interpretats per Antonio Valero, Francesc Anyò, Jordi Ballester, Teresa Lozano, Marina Vinyals, Sergio Caballero, Blanca Beneito, Paco Alegre, Álvaro Báguena, Mamen García, Cristina Soler i Xavo Giménez.

Les gravacions s´han realitzat en diferents localitzacions, com el Pati dels Sitges a Burjassot o a la Casa Museu Benlliure. Al costat dels vídeos, l´aplicació oferix els textos complets de cada poema, així com una funcionalitat de lectura guiada, que marca cada vers en sincronia amb la interpretació en vídeo.

Compta també amb una secció anomenada «En context», en què estan disponibles entrevistes al poeta i traductor al castellà d'Estellés, Marc Granell, i al catedràtic de Filologia Catalana Ferran Carbó, els quals aborden aspectes fonamentals de l´obra del poeta i la seua importància en les lletres valencianes.

Poètica 2.0

Poètica 2.0 és una iniciativa que té com a objectiu difondre la poesia a través de les noves tecnologies, creant una col·lecció d´aplicacions per a dispositius mòbils. Així, la poesia pot arribar tant als lectors habituals com als alumnes, i és una bona eina per a l'aprenentatge de la llengua i per a acostar la literatura valenciana a estudiants d'altres països.

Mar Gómiz i Àngel Salguero són els responsables d'este projecte, que es complementa amb el lloc web de Poètica 2.0 on s'inclouen esdeveniments relacionats amb la poesia.