Atlàntic, el projecte de pop que desenvolupen en paral·lel els membres de Moonflower, publicarà abans que acabe l'any el seu primer àlbum, que porta per nom '1976'. L'elepé està format per onze cançons que recorren les diverses sensibilitats del pop; així doncs el denominador comú és la melodia i les tornades. La banda ha inclòs les seues dues primeres composicions en valencià, una de les apostes que portava en ment des de fa temps la formació.

Tot l'artwork de '1976' ha sigut dissenyat per la jove il·lustradora valenciana Ada Diez (Hits With Tits, Truenorayo Fest), que s'ha inspirat en la temàtica d'algunes de les cançons del disc per a desenvolupar la seua espectacular proposta. Un disseny que s'ha concebut per a publicar 1976 en una edició limitada en format vinil a color, encara que la banda també traurà el seu primer llarg en CD digipack.

Atlàntic ha recorregut, com a tantes i tantes bandes, a un projecte de crowfunding en la plataforma Verkami (http ://vkm.is/1976) per a llançar el vinil i cd. La campanya porta ja activa fa uns dies i finalitza en un mes.

Després del seu debut en 2014 amb un EP de cinc cançons (un primer treball amb difusió exclusivament digital), Atlàntic presenta ara 1976, un disc que ha sigut produït, mesclat i masteritzat per Carlos Soler (Damien Lott), productor valencià amb una de les trajectòries amb més futur del país.

El bagatge de Moonflower

En Atlàntic la signatura de les cançons porta el nom de Josep Bartual, però està acompanyat pels mateixos músics amb els quals comparteix el projecte de Moonflower, és a dir, María López, Thomas Mantovani i Fran Mesado. Així doncs, l'experiència és una de les bases de la formació, ja que acumulen amb Moonflower més d'un centenar de concerts i diverses actuacions en festivals de la talla del Primavera Sound, Low Festival, Arenal Sound o She's The Fest.

Segons es presenten ells mateixos, Atlantic és una banda de pop per damunt de qualsevol altra consideració. El grup va debutar fa dos anys amb un EP homònim que anticipava el so de la banda. Amb estes primeres cançons va començar el seu periple en directe i va ser semifinalista del concurs Sona la Dipu del 2015. Dos anys despres i ja amb una proposta plenament definida, la banda de Josep Bartual busca la seua revàlida amb '1976', el disc en el què han treballat l'últim any. Onze temes que beuen de l'herència del pop de totes les èpoques, pero amb especial vinculació amb el pop dels anys 90.