La Plaça de Bous de València ha iniciat un procés participatiu amb l'objectiu d'impulsar la seua dinamització cultural. Des de l'àrea que dirigix el diputat responsable, el socialista Toni Gaspar, s'ha consultat tant als grups polítics com als col·lectius culturals i socials que habitualment fan ús del recinte. Segons ha explicat la Diputació de València en una nota de premsa, Gaspar ha escoltat propostes amb l'objectiu d'«activar musicalment i culturalment la plaça en els períodes de l'any en què no hi ha festejos taurins».

El diputat de la Plaça de Bouses va reunir ahir amb els responsables de l'Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana (MUSICAPROCV) , amb els què ha tractat les aportacions del col·lectiu a la nova ordenança de la Plaça, que entrarà en vigor l'any que ve. Toni Gaspar ha destacat la implicació dels promotors musicals i hi ha assenyalat que «en l'ordenança es van a incloure totes les propostes que han fet des del punt de vista tècnic per a millorar el funcionament de la Plaça».

Però no ha sigut este l'únic punt d'una reunió «molt productiva», en paraules de Gaspar. El responsable del recinte del Carrer Xàtiva i els promotors musicals treballaran en un projecte conjunt que busca disposar d'una programació cultural i musical estable durant l'hivern, i una altra programació del mateix tipus per a l'estiu i la primera part de la Fira de Juliol, abans de la celebració dels festejos taurins. El també diputat d'Hisenda ha recordat que en 2016, a pesar de no estar aprovada la nova ordenança, «la Plaça ja ha experimentat una important dinamització cultural, amb una vintena d'esdeveniments, entre concerts i activitats culturals, que han comptat amb una mitjana d'assistència 5.000 persones». Segons les mateixes fonts, l'àrea de Toni Gaspar continuarà treballant per a atraure a eixes 100.000 persones als actes culturals, «respectant els festejos taurins programats durant l'any». D'altra banda, i en eixa vessant cultural i d'oci en què vol aprofundir la Diputació, el circ tornarà a la Plaça de Bous este Nadal, després que els espectacles circenses s'absentaren del cós del carrer Xàtiva en els dos últims anys.