El teatre alternatiu se cita en València. Una trobada que reunirà a més de 650 inscrits de 45 països diferents fins dissabte, en una de les reunions internacionals més important de la creació contemporània en arts escèniques, que oferirà una àmplia selecció de continguts, programació i espais de networking. IETM València, co-organitzat per IETM, la Red de Teatros Alternativos i Proyecto Inestable, celebrarà demà la Gala d´Inauguració en el Teatre El Musical.

Jacobo Pallarés, director artístic de IETM València, assegura que la trobada «és un reclam a la societat cultural perquè prenga partit i siga crítica». Quatre línies polítiques culturals „context local, afinitats, sostenibilitat i la condició de l´art„, recorren les sessions de continguts i «travessen la programació artística«, segons Pallarés.

A la inauguració intervindran personalitats del món de la cultura que han col·laborat en el projecte IETM València com: el secretari general d´Inaem, Carlos Fernández-Peinado; el director d´IVC-CulturArts, Abel Guarinós; Elena Díaz d´Acción Cultural Española; el president de la Fundació Valencia Crea-Las Naves i conseller d´Innovació Social-Ajuntament de València, Jordi Peris; el diputat de Cultura, Xavier Rius; María Oliver, d´Acció Cultural-Ajuntament de València i Ana Bonmatí, representant a la Universitat de València. L´acte serà conduït per l´ex-ministra Ángeles González-Sinde i Manuel Arias Maldonado a través d´una conversa inaugural titulada Europa en una cruïlla.

L´espectacle de la Cia. Sharon Fridman serà el segon espectacle de la programació artística IETM València, ja que «No half measures» de Taiat Dansa donarà un tret d´eixida a tota la programació hui a la Sala Matilde Salvador de la Nau.

Fins dissabte, 10 sales de València (MuVIM, Sala Matilde Salvador, Teatre Rialto, Las Naves, Teatre el Musical, Espacio Inestable, Carme Teatre, Sala Zircó, Sala Ultramar i Teatro Círculo) s´inundaran de les arts escèniques més contemporànies del país.