Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Cresol

En la transició del dissabte al passat diumenge, obtindre una hora més per a dormir en el cap de setmana a canvi d´una hora diària menys de sol no pareix haver estar massa ben negociat. Malament duc açò de perdre temps de llum. Se´m fan llargues les vesprades com un dia sense pa. Tan sols és una sensació il·lusòria, però em du de cap fins que aconseguisc aclarir-me amb el canvi. Tots els anys em passa igual, però enguany m´he proposat no estralejar massa i tirar-me la manta al coll „o el mocador de la castanyera, que la pobra pareix que ni està ni es troba, amb això de que el fred ha get fugina„.

Se´n van volant les jornades i de seguida estarem diguent això de «Per Santa Llúcia, un pas de puça». Un refrany carregat de filosofia popular „no sempre infal·lible, però interessant„ que assenyala el fet que a partir del 13 de desembre allargarà de nou el dia amb uns minuts... però no avancem esdeveniments, que acabem de mamprendre el mes de novembre. Tot i que estic segura que de nou comprovarem com passa tot en un bufit, desitjarem no haver estat pegant bacs com un tarambana i voldrem confiar en haver sabut aprofitar cada instant que ens ha tingut. Perquè sí, els instants ens tenen, més que tindre´ls nosaltres a ells.

Si ens descuidem, fan el que volen amb la relativitat de les coses i ens fan vore cobres on no n´hi ha, o les dos cares d´una mateixa moneda que ha estat tant de temps suspesa en l´aire que ja ni recordem què ens estàvem jugant quan ve a caure. Quina escampada més gran d´energia gratuïta, enrefilada a poalades, invertida en tirar pedres i balons fora. Chenoa, Rivera, Bisbal, Errejón, Sánchez, Iglesias, Rajoy... Fins a quin punt unes paraules, uns noms, poden convertir-se en qüestió d´hores en el teló de fons de milions d´existències connectades. Qui s´apunta a alçar la cortina per a descobrir el que s´amaga darrere, enlloc de seguir discutint sobre el color que té i l´argument de l´espectacle?

Escodrinyar entre bastidors, sense xafardeig, és ben sa. Crec que es pot aconseguir amb tres p millor que dos: pensament crític „«no acceptar la veritat aparent sense demostració»„, pensament analític „«descompondre un problema complex en parts més simples»„ i pensament creatiu „«que permet trobar solucions als reptes»„. Massa per a la carabassa, després de tot: ni animetes, ni fantasmes, ni Halloween. Anar a fosques amb l´enteniment, això sí que fa por. Bona nit, cresol, que la llum s´apaga i encara no tinc son.

Compartir el artículo

stats