06 de noviembre de 2016
06.11.2016

Escola Valenciana dóna els seus premis

Carme Agulló, l´Institut d´estudis del la Vall D´ Albaida, Josep V. Garcia i la Federació de nanos i gegants han sigut els guardonats de la XIV edició dels premios "En valencià, creixem'

06.11.2016 | 04:15

Escola Valenciana va celebrar ahir la XIV edició de la Nit d´Escola Valenciana amb prop de 400 participants que es van acostat al Teatre Echegaray d´Ontinyent, sota el títol «La Nit a Cau d´Orella». L´acte, conduït per l´actriu Maria Juan, va comptar amb una exhibició de balls populars, música tradicional a l´estil de la Colla El Regall i una gran festa de Gegants i Cabets. Escola Valenciana va homenatjar amb els guardons «Intentant la llibertat», dissenyats per l´escultor Andreu Alfaro, quatre elements essencials pel col·lectiu, com la memòria històrica o la difusió de la cultura.

L´entitat va voler atorgat una Menció Honorífica a la família de Josep Vicent Garcia, per «fer valdre la seua tasca». Per altra banda, l´Institut d´Estudis de la Vall d´Albaida (IEVA) va rebre el Guardó Extraordinari per la seua difusió de la llegua i la cultura valenciana. La professora i investigadora de la Universitat de València Carmen Agulló fou altra de les personalitats que va rebre el reconeixement de la entitat per la seua trajectòria individual. «Hem volgut posar en relleu l´escola ideal de Carmen Agulló, que també és la nostra escola: solidària, inclusiva, cooperativa...Una escola capaç de corregir les desigualtats socials», va expressar el portaveu de l´entitat, Vicent Moreno. Per últim, Federació Valenciana de Nanos i Gegants (FVNG) va recollir el premi a l´Ús Social del Valencià, el guardó dedicat a col·lectius que basteixen la conservació i difusió del valencià.

«Amb el lema "En valencià, creixem" „que és l´escollit per a les Trobades 2017„ fem notar que gràcies al valencià anem a més, perquè saber valencià ens fa més preparats per aprendre més llengües», va comentar Moreno, i va concretar: «hem tractat d´establir un joc entre el sentit literal del verb ´créixer´ i el sentit literari: ens fem més alts, creixem en alçada, i també creixem qualitativament, eixamplem coneixements gràcies al valencià». De forma simbòlica, l´entitat ha inclòs dibuixos de nanos i gegants per a les samarretes de les Trobades, que han sigut dissenyades per Anna Roig Llabata, posant en relació la cultura popular valenciana amb el lema.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine