Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Dia de hillary

Han tornat de Nova York un amic i una amiga. Italià i compositor ell, valenciana i jurista ella, tornen a Barcelona, després de compartir l´orgia multimedial de Times Square i els racons de Brooklyn, convençuts de la vitalitat de la modernitat „dimensions, camins, materials, propostes del món.

Escoltant amb enveja la crònica amistosa, em quede amb la nostàlgia de quan hi tornaré, i, tot seguit, m´assabente del tema anomenat «derrota de Hillary». Després d´haver-la votada una tan diversa majoria de vots populars, seguint l´eslògan Stronger together, o qualsevol altre motiu, o por, o il·lusió... I alerta, perquè l´esdeveniment que s´ha imposat com una tètrica decisió social electoral, no és el primer, ni es presta a prestidigitacions: el problema no és el gàngster econòmic i comunicatiu Trump, però resulta un símptoma colossal. Fa uns anys, vaig dedicar una sentida columna a denunciar l´error dels francesos, que en lloc de Segolène Royal, van votar el gàngster Sarkozy. I només cal evocar també el divertit gàngster Berlusconi, per comprendre les dotzenes d´errors presidencials encara vigents en ciutats i comunitats, estats de diversos continents, i organitzacions internacionals (Ep! O encerts locals, precisament de senyores progressistes presidentes o alcaldesses: la Colau, la Carmena, l´Armengol, la Marco)... Ara mateix, governarà una sèrie d´anys un partit a Epanya, no per error o sí, premiat en el nivell de corrupció que només coneixerem públicament en aspectes de quincalleria, cosmètica i altres anècdotes d´autèntica penya Rinconete y Cortadillo.

No cal menystenir els atractius mèrits acadèmics i socials de Hillary D. Rodham. Ni ignorar els perjudicis biogràfics íntims que la presidenta va patir de l´altre president Clinton. Ni les seues vinculacions a corporacions econòmiques... Amb números en la mà, hauria resultat la més «poderosa» de la història política contemporània.

En tot cas, són altres signes tètrics els que pareixen representar „precisament avui, Dia Internacional de la Ciència per la Pau i el Desenvolupament, i un dia després de l´aniversari de la caiguda del Mur de Berlín„, el dia de Hillary.

Compartir el artículo

stats