L´Acadèmia Valenciana de la Llengua celebrarà el pròxim divendres, 18 de novembre, en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, una nova jornada dedicada als mitjans de comunicació en valencià, centrada en la premsa en suport paper, en els diaris digitals i en les perspectives de futur de la llengua en estos mitjans objecte d´anàlisi.

La jornada constarà de dos ponències i dos taules redones, en les quals participaran reconeguts especialistes i professionals dels mitjans de comunicació valencians. La primera de les ponències, a càrrec del professor Francesc Martínez, de la Universitat de València, tractarà la llengua en la premsa en paper, mentre que la segona, presentada pel director de Vilaweb Vicent Partal, debatrà la presència del valencià en els diaris digitals.

Pel que fa a les taules redones, la primera tindrà com a moderador el professor Vicent Garcia Perales, de la Universitat Cardenal Herrera-CEU, i girarà al voltant del valencià en els diaris i les revistes. Hi participaran Julio Monreal, director dels diari Levante-EMV; Víctor Maceda, redactor del setmanari El Temps, i Toni Sabater, director de la revista Lletraferit. La segona taula redona, en la qual participaran Moisés Vizcaíno, de la Veu del País Valencià; Núria González, redactora de l´agència Europa Press, i Remei Castelló, directora d´InfoUniversitat, de la Universitat de València, analitzarà el present i el futur de la llengua en els mitjans de comunicació digitals. L´acadèmic Eduard Mira s´encarregarà de presentar i moderar el debat.

Finalment, l´Acadèmia Valenciana de la Llengua, com a institució organitzadora en col·laboració amb la Universitat de València, convida a participar en esta jornada els professionals dels mitjans de comunicació, els estudiants de periodisme i totes aquelles persones preocupades per la necessitat de comptar amb uns mitjans en valencià.