El Centre del Carme serà la seu a València del XXIII Festival Internacional d'Art Sonor i Música Electroacústica «Punt de Trobada», que oferirà diverses activitats demà, dissabte i diumenge, abans de marxar-se a Berlín i Nova York.

El festival, organitzat des de 1990 per a oferir una perspectiva de la creació sonora experimental oberta, accessible, propera i compromesa amb els valors d'innovació estètica i tecnològica, mostrarà les produccions i recerques més avançades d'art sonor, música experimental, performance i creació audiovisual.

El Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana col·labora amb l'Associació de Música Electroacústica i Art Sonor d'Espanya (AMEE) en l'organització d'este festival, que se celebra a Madrid, Granada i Màlaga al llarg del mes de novembre, amb més de cinquanta activitats en les quals participen més de cent artistes.

El Centre del Carme inaugurarà demà dues instal·lacions que es podran visitar fins al 30 de novembre, a més d'acollir un intens programa de concerts i de trobades amb artistes internacionals baix el comisariat de Ferrer-Molina i Víctor Aguado Machuca.

A més, durant la celebració del Festival es guardonarà a una de les primeres figures del minimalisme drone, el nord-americà Phill Niblock, en reconeixement dels seus més de 40 anys de carrera, amb el premi Juan García Castillejo que atorga anualment el festival «Nits d'Aielo i Art», que dirigeix Llorenç Barber.

El plat fort del festival serà Niblock, una figura històrica de referència internacional de l'art intermèdia i la música experimental que, mitjançant la superposició de tons, la seua música drone forma textures molt denses i es desenvolupa durant llargs períodes per mitjà de patrons harmònics, en ocasions, de variació imperceptible per l'oïdor.

Instal·lació sonora

Peter Bosch i Simone Simons presentaran la seua obra Bang Spring Estafe, una instal·lació sonora composta de molls de gran longitud situats entre contenidors urbans i industrials que actuen com a cossos de ressonància.

A continuació s'inaugurarà la peça «Rake» (Rasclet) de l'artista Katherine Liberovskaya, una *videoinstalación que, mitjançant un «primeríssim plànol» de 35 minuts de durada, orienta a l'espectador cap a les experiències búdiques i hipnòtiques produïdes en rastellar l'arena de la platja.

El programa inclou també altres dos concerts demà: «Escoltes cuadrafóniques» de Diana Pérez Custodie i Pedro Guajardo, i el concert de Bosch & Simons en col·laboració amb l'artista multimèdia canadenca Katherine Liberovskaya, la quarta versió del concert per a motors i videoprojecció Últim Esforç Industrial.

Al llarg del cap de setmana «Punt de Trobada» acollirà el diàleg «Art sonor en espais d'exposició» amb la participació dels artistes Caleb Kelly, Daniel Neumann, Katherine Liberovskaya i Jorge López; i les escoltes octofóniques d'Andrés Lewin-Richter, Vicent Gómez Pons i Juan J. Raposo.

A més comptarà amb la performance d'Ana María Estrada Zúñiga «Tres vegades pacte de silenci»; i els concerts de Daniel Neumann i Guy Marc Hinant.

Tancarà el festival un «Drone participatiu»: improvisació col·lectiva de música drone oberta al públic que desitge participar amb tot tipus d'instruments o materials susceptibles de produir sons llargs i continus al costat dels artistes del festival, sense exigències de formació.